Impozitele rămân neschimbate

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 29 iulie 2016

Ministerul Finanțelor nu intenționează să modifice vreun impozit în „viitorul apropiat”, a declarat ministrul Anca Dragu, potrivit căreia predictibilitatea fiscală este „elementul principal” într-o economie, transmite Mediafax.

 Întrebată, recent, de jurnaliști, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Timișoara, dacă agreează politica de relaxare fiscală inițiată de guvernul anterior și dacă o va continua, precum și dacă ministerul intenționează modificarea impozitului pe tranzacții imobiliare în viitorul apropiat, Anca Dragu a răspuns: „Nu intenționăm modificarea vreunui impozit în viitorul apropiat. Am modificat impozitul pe tranzacție pentru darea în plată, după cum știți. Impozitul pe tranzacții rămâne așa cum e în Codul Fiscal”.

Ministrul finanțelor a adăugat că predictibilitatea este „elementul principal” într-o economie, deoarece permite firmelor și persoanelor fizice să știe din timp ce impozite și taxe vor avea de plătit anul următor și, astfel, să gândească bugete de investiții.

„Despre fiscalitate în general aș vrea să spun că predictibilitatea este elementul principal într-o economie. Firmele și cetățenii trebuie să știe din vreme care sunt impozitele și taxele pe anul următor pentru a-și putea face propriile bugete de investiții. O firmă poate vrea să se extindă, vrea să investească, la fel și o persoană. Deci, predictibilitatea și sustenabilitatea fiscală sunt elemente extrem de importante pentru care am militat de a la bun început”, a spus Dragu.

Potrivit ministrului finanțelor, instituția pe care o conduce încearcă să crească oferta internă pentru a ajunge la nivelul cererii stimulate prin măsurile de relaxare fiscală.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!