Impresarul lui Brănescu, despre români

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 26 iunie 2014

540 laurentiu branescuClaudio Chiellini, unul dintre impresarii lui Laurenţiu Brănescu, titularul de la naţionala de tineret a României, a vorbit despre câțiva dintre jucătorii cunoscuți ai României, dar și despre mai mulți dintre cei tineri.

Claudio Chiellini are şi o colaborare cu Juventus Torino. „Trebuie să urmăresc tinerii jucători ai clubului care au fost împrumutaţi la alte echipe, să întocmesc rapoarte despre situaţia lor. Uite, cum e, de exemplu, Brănescu”, a spus italianul. „E un goalkeeper foarte bun şi are un caracter deosebit. Cred că a crescut foarte mult în valoare de când e în Italia şi demonstrează acest lucru atunci când joacă pentru echipa sub 21 de ani a ţării lui. A evoluat mai puţin în ultimul sezon pentru că nici în Serie B nu e uşor pentru tinerii fotbalişti, mai ales portari, să-şi găsească loc în primul 11. Sunt sigur că Brănescu va deveni în câţiva ani titularul echipei naţionale de seniori a României. Cât priveşte situaţia lui actuală, el va juca în noul sezon la Lanciano, tot în Serie B”, a răspuns Chiellini.

Ciprian Tătăruşanu s-a transferat la Fiorentina, dar impresarul are dubii în privinţa capacităţii lui de a deveni titular. „Greu de spus, pentru că Neto e şi el foarte bun. Tătăruşanu are o experienţă internaţională ce îi permite să aspire la titularizare. În Serie A, toate echipele au portari foarte buni, componenţi ai naţionalelor de unde provin”, e de părere Claudio. „Îmi place Chiricheş, cred că e jucătorul român al momentului.”

Impresarul a mărturisit că urmăreşte atent Liga I şi meciurile echipelor româneşti în cupele europene, dar şi pe cele ale naţionalelor de seniori şi de juniori. „Steaua e cea mai bună echipă din România. CFR Cluj a lăsat, de asemenea, o impresie bună în anii trecuţi. Sunt în România echipe care anual scot doi sau trei fotbalişti care pot evolua la echipe bune din Europa. Uite, cum e Chiricheş de la Tottenham. Îmi place de el, e jucătorul român al momentului. Mereu aţi stat bine în privinţa fotbaliştilor talentaţi. Îţi mai spun ceva, mie îmi place foarte mult de Alexandru Ioniţă. L-am văzut la naţionala sub 21 de ani. Nu zic că e noul Hagi, dar are calităţile lui”, a afirmat italianul.

Italianul are şi regrete, mai ales în ceea ce îi priveşte pe Chivu şi Mutu: „Păcat de Chivu că a fost nevoit să se retragă atât de devreme. Ştiu că a avut probleme de sănătate. El e un campion, a câştigat totul aici. Dacă se va face impresar, aşa cum se vorbeşte, atunci îi urez succes. Cred că se va descurca bine pentru că are o experienţă bogată. Mutu? Un jucător cu calităţi fantastice! După mine, el şi Cassano au un talent extraordinar, dar îmi pare rău de Mutu că nu a reuşit să se menţină la cel mai înalt nivel. Am văzut că s-a întors în România. E normal, când nu mai poţi juca la nivelul la care ai fost, motivaţia nu mai e aceeaşi”, a concluzionat el.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!