În doar patru ani, numărul obezilor internaţi la spital se dublează

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 24 iulie 2015

uk_obezitate1

Numărul pacienţilor internaţi la spital din cauză că sunt obezi s-a dublat în doar patru ani, anul trecut înregistrându-se nu mai puţin de 530.000 de astfel de internări. Situaţia se înrăutăţeşte de la an la an, Marea Britanie devenind tot mai „mare”.

În Marea Britanie, grăsimea corporală reprezintă o epidemie. Dacă în 1990 o persoană din fiecare şapte era obeză, acum una la fiecare patru persoane este obeză, în timp ce 20% dintre copii sunt obezi.

The Sun raportează că una din 34 de internări la spital este rezultatul direct al faptului că oamenii sunt pur şi simplu prea graşi, experţii calculând un cost anual pentru NHS de aproximativ £30 de miliarde, adică aproape o treime din bugetul anual NHS.

Problemele cu care se confruntă oamenii obezi sunt atacurile de cord, durerile la piept, problemele cu somnul şi artrita, cifrele neincluzând şi alte probleme care pot pune viaţa în pericol şi care pot fi provocate de obezitate, precum diabetul de tip 2, bolile de inimă şi anumite tipuri de cancer.

————————————–

Pentru contracararea problemei, British Medical Association a cerut recent introducerea unei taxe de 20%, aşa-numită taxă pe zahăr, aplicată băuturilor nealcoolice, îndulcite cu zahăr. Aceeaşi asociaţie cere şi interzicerea reclamelor pentru mâncărurile şi băuturile nesănătoase care însoţesc programele de televiziune pentru copii, respectiv interzicerea personajelor TV pentru copii de a mai promova diversele dulciuri.

—————————————

Se estimează că anual în UK sunt 18.000 de cazuri de cancer care au ca pricină obezitatea.

Simon Stevens, directorul NHS, avertiza anul trecut că obezitatea este „un accident de maşină cu încetinitorul”, care ar putea foarte bine să falimenteze NHS-ul. Acelaşi Stevens anunţa că problema obezităţii atrage mai multe probleme, potenţial fatale, decât fumatul, provocând boli şi handicapuri cu care trebuie să se trăiască toată viaţa.

În ultimul an, serviciile de pompieri au primit 657 de solicitări de a transporta persoane de până la 400 de kg.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!