În loc de București… Budapesta

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 7 august 2015

 jerseyGuvernul din Insula Jersey, posesiune britanică din Canalul Mânecii, a decis punerea în aplicare a unor noi reguli cu privire la rezervările de călătorie după ce un oficial care ar fi trebuit să fie prezent la Bucureşti la Cupa Mondială de dans s-a deplasat din greşeală la Budapesta.

Conform bbc.com, Steve Pallett şi-a dat seama că destinaţia sa este greşită cu puţin timp înainte de aterizarea avionului la Budapesta. Pallett era invitat la competiţia desfăşurată la Bucureşti în perioada 28 iunie-4 iulie pentru a reprezenta Insula Jersey, care va găzdui ediţia viitoare a concursului, cea din 2016. Oficialul urma să ţină un discurs şi să accepte steagul ce simbolizează predarea ştafetei. Eroarea funcţionarului care a făcut rezervarea pentru Pallett i-a costat pe contribuabilii din Jersey cel puţin 1.000 de lire sterline.

Bbc.com notează că greşeala a fost cauzată de faptul că persoana care a făcut rezervarea nu a văzut şi o copie a invitaţiei la competiţie. Destinaţia corectă era scrisă pe invitaţie şi pe alte documente, dar nu a fost văzută de funcţionarul Ministerului Educaţiei, Sportului şi Culturii din Jersey care s-a ocupat de rezervări.

Pallett şi-a cerut scuze pentru greşeala făcută, calificată de el drept una “de şcolar” şi pentru că a irosit banii contribuabililor.

De acum, un funcţionar care face o rezervare va aștepta să primească instrucţiuni în scris şi să vadă o copie a unei astfel de invitaţii înainte de a acţiona. Detaliile documentelor vor fi păstrate alături de formularul de deplasare completat pentru fiecare călătorie.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!