În Ţara Galilor, ţigara electronică ar putea fi interzisă

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Justiție / Poliţie pe data 25 iunie 2015

Folosirea ţigărilor electronice în spaţiile publice interioare ar putea fi interzisă în Ţara Galilor, în urma unor planuri radicale de prevenire a „renormalizării” fumatului.

Mark Drakeford, ministrul sănătăţii din Ţara Galilor, consideră că ţigările electronice reprezintă un prim pas către fumatul ţigărilor normale. Guvernul galez îşi doreşte ca interdicţiile ţigărilor normale să fie extinse şi la ţigările electronice, ceea ce înseamnă, conform cu profesorul Mark Drakeford, că „Legislaţia propusă va dicta ca acolo unde nu poate fi consumată o ţigară convenţională să nu poată fi fumată nici o ţigară electronică.”

Societatea Europeană de Cardiologie a avertizat recent că deşi ţigările electronice s-au dovedit a fi eficiente la un număr oarecum modest de utilizatori pe care i-a ajutat să se lase de fumat, totuşi ar fi necesare aceleaşi piedici de utilizare ca şi la ţigările normale, pentru a-i împiedica pe tineri să se-apuce de orice formă de fumat.

Pe lângă restricţiile plănuite pentru ţigările electronice, în Ţara Galilor există planuri şi pentru crearea obligatorie a unui sistem de licenţiere naţională a centrelor de acupunctură, body piercing, electroliză şi tatuare.

Acum, oricine îşi poate deschide şi opera un studio de tatuare, chiar şi fără a avea experienţă în domeniu sau vreo pregătire în igienă.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!