Încă de la 3 ani, copiii trebuie să înţeleagă transsexualitatea

Articol publicat in sectiunea Educaţie şi învăţământ, UK la bani mărunţi pe data 12 noiembrie 2015

uk-dragoste-pinguini-transsexuali

O organizaţie non-profit din UK care lucrează cu copii transsexuali spune că numărul de copii care îşi doresc schimbarea sexului „creşte rapid”. Ei solicită guvernanţilor să recomande creşelor şi grădiniţelor să prezinte copiilor o cărticică ilustrată cu pinguini, care explică problematica transsexualităţii.

Cărticica se numeşte „Penguin Land (Tărâmul pinguinilor)” şi îi va ajuta pe profesori şi educatori, prin intermediul ilustraţiilor pe înţelesul copiilor, să transmită învăţăceilor mesaje simple pe tema transsexualităţii.

Cu toate acestea, Departamentul pentru Educaţie din UK nu s-a arătat foarte receptiv la această propunere.

The Gender Identity Research and Education Society (GIRES), organizaţia care a venit cu această propunere, redactează într-un comunicat: „Şcolile evită să atace problema până ajung să se confrunte direct cu tranziţia tânărului de la un sex la altul, deşi această tematică ar trebui să fie prezentă la toate nivelurile din programa şcolară şi ar trebui să fie celebrată în aceeaşi manieră ca şi alte chestiuni”.

În apărare, un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Educaţie confirmă faptul că deja, în şcoli, se iau măsuri pentru ca educaţia în ceea ce priveşte relaţiile interumane şi programa şcolară să fie la unison cu nevoile elevilor. „Rulează în prezent un program de £2 milioane în şcoli pentru combaterea hărţuirii homofobe, bifobe şi transfobe”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

În şcoli s-au introdus deja noi reguli care solicită promovarea toleranţei elevilor de alte religii şi stiluri de viaţă, precum relaţiile dintre persoanele homosexuale şi transsexuale.

Un sondaj realizat în 2012 de Equality and Human Rights Commission, pe o bază de 10.000 de persoane, sugerează că 1% din populaţie ar fi transsexuală.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

O parere la “Încă de la 3 ani, copiii trebuie să înţeleagă transsexualitatea”

  1. Cornel Soferel de Tandarei Spune:

    Hai ca-s chiar culmea englezii astia!

Spune-ti si tu parerea!