Inca trei fraudatori romani de carduri bancare

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 21 iulie 2013

Trei fraudatori romani au fost trimisi la inchisoare dupa ce au recunoscut ca obisnuiau sa fure carduri bancare, precum si datele confidentiale necesare pentru utilizarea acestora. Ei au dezvaluit cum au achizitionat echipamente speciale de pe internet pentru a-si putea desfasura activitatea infractionala.

Romanii instalau in proximitatea unui bancomat o camera de filmat, pentru a afla codurile PIN ale viitoarelor lor victime. Masina de plati mai era dotata de infractori cu un mecanism menit sa blocheze cardurile bancare personale in interiorul aparatului. In acest fel, cei trei puteau extrage apoi bani din conturi care nu le apartineau. Cazul a fost adus in atentia opiniei publice de cotidianul local Gloucestershire Echo, ce apare in sud-vestul Angliei. Articolul, aparut in 11 iulie, a fost preluat ulterior de mai multe alte publicatii importante din Marea Britanie.

Lucian Florin Dascalescu, de 28 de ani, Mihai Marian Dragan, de 27 de ani, si Cristian Robert Tudor, in varsta de 21 de ani, au fost retinuti de politistii britanici la sfarsitul lunii aprilie si judecati la tribunalul Gloucester Crown Court in 10 iulie. Cei trei au reusit sa fure bani de la o singura persoana, fiind depistati in timp ce incercau sa faca o a doua victima. Romanii ar fi continuat sa produca pagube si victime daca nu ar fi fost prinsi inca in perioada de inceput a activitatii lor infractionale, sustin cei de la Gloucestershire Echo.

Numitii Lucian Florin Dascalescu si Mihai Marian Dragan au fost condamnati la cate 18 luni de inchisoare, conform sentintei pronuntate la Glouchester Crown Court. Cristian Robert Tudor a fost trimis sa execute o pedeapsa cu lipsire de libertate pentru o perioada de un an si o luna. Romanii vor fi deportati imediat dupa iesirea din penitenciar, conform cotidianului Glouchestershire Echo.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!