Încadrare

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 15 mai 2015

Ați aflat că Florian Walter, omul de afaceri român vizat de DNA, ar fi fugit din România cu mașina și, lichidând mai multe conturi la Monaco, ar fi ajuns acum în Cuba. În Cuba pentru că acolo este soare și cald, muzica e bună, viața este ieftină la banii pe care-i are și, ce-i mai important, Cuba nu are un acord de extrădare cu România. Măcar pentru moment, domnul Walter, fost Bușcă, este ferit de posibilitatea de a cunoaște arestul.

Unii s-au mirat că a fugit cu mașina. Există avion. Da, doar că la avion a apelat Gigi Becali când a vrut să plece din țară cu o zi înainte de a fi arestat, procurorii oprindu-l pe Otopeni și întorcându-l la București. Avertizat de cineva care-l are la inimă, Walter a apelat la mașină pentru a evita situația în care va vedea din nou Bucureștiul la culoare.

Fost patron la U Cluj, dar și acționar la Petrolul și Dinamo, Walter nu este un necunoscut al cercurilor politice. Miron Mitrea îi este naș, apoi a fost sprijinit de Sorin Oprescu, Ludovic Orban, ca și de primarii sectoarelor 1 și 5. Contractele cu statul nu-i sunt necunoscute, nu-i sunt necunoscuți nici alți oameni de fotbal cu probleme legale. Cristi Borcea, de exemplu, alături de care înainte de 1989 făcea afaceri cu butelii. Cum ar veni, niște bișnițari.

De ce vă spunem toate acestea? Poate pentru a vedea din nou că fotbalul românesc s-a aflat, și sunt sigur că se află și acum, pe mâna unor hoți. Unii sunt mai mici, alții mai mari. Cu cele 18 milioane de euro de care se vorbește în cazul său, nu prea știm însă unde să-l încadrăm pe Walter.
Știm însă unde să-i încadrăm pe conducătorii fotbalului românesc, care au lăsat ca asemenea oameni să distrugă inclusiv fotbalul.

Îi încadrăm cu drag lângă Walter, dacă va fi prins.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!