A început campania electorală: Senatorul Diasporei a făcut turul Londrei în două zile

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 7 octombrie 2014

Londra_Viorel Badea_Senator Diaspora

Senatorul Diasporei, Viorel Riceard Badea, a făcut „turul Londrei” în două zile, fiind primul politician care s-a aflat în metropola de pe Tamisa în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie. Parlamentarul care îi reprezintă în Senatul României pe alegătorii stabiliți în țări din Asia și Europa  s-a aflat printre românii din capital Regatului Unit în 4 și 5 octombrie.

 

PNL Londra anunță…

„PNL Londra are plăcerea să anunțe comunității românilor și asociațiilor românești din Londra și Marea Britanie vizita senatorului pentru circumscripția Europa-Asia, Viorel Riceard Badea, la Londra, în zilele de 4 și 5 octombrie”, au informat reprezentanții PNL Londra cu câteva zile înainte de sosirea parlamentarului român în Regatul Unit. Organizatorii vizitei precizau că senatorul dorește „să întâlnească cât mai mulți români în timpul acestui sejur, fiind interesat de a afla care sunt problemele cu care se confruntă comunitățile românești din Marea Britanie”.

„PNL Londra împreună cu senatorul PDL pentru Diaspora Viorel Badea a început campania electorală pentru candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohanis”, se mai preciza în comunicatele PNL Londra.

 

Printre românii din Burnt Oak

Vizita senatorului Viorel Riceard Badea a început sâmbătă, 4 octombrie, în zona londoneză Burnt Oak, din nord-vestul capitalei britanice, spațiu în care trăiește una dintre cele mai dense comunități de români din Marea Britanie. Parlamentarul însoțit de reprezentanții PNL Londra și de membrii mai multor asociații românești din regat a vizitat restaurantele deținute de români în cartierul londonez, a stat de vorbă cu comercianții originari din România care își desfășoară activitatea în Burnt Oak. Braseria Timișoreana, Ariana Frizerie, magazinele Bucovina și Moldova, precum și Patiseria La Romana au fost doar primele repere care s-au aflat în programul vizitei.

După amiază, senatorul a participat la evenimentul „Community Day” organizat de Școala de Limbă Română My Romania.

————————————–

„În 2009, românii din Diaspora au fost cei care au decis cine va fi președintele României. Știm că românii din străinătate tind să voteze candidații dreptei politice. De aceea, strategia electorală actuală a PNL ține cont de acest lucru. Este adevărat că prezența la vot nu este foarte mare, dar fiecare vot contează. Sperăm ca în noiembrie cât mai mulți români din străinătate să își exercite dreptul de vot”.

Declarație făcută pentru Diaspora Românească de Victor Ionescu, președintele PNL Diaspora

————————————–

 

Prin bisericile românești

Senatorul Diasporei Viorel Riceard Badea a participat duminică, 5 octombrie, la slujba ținută de părintele Aurel Dumitru Răduleț la Parohia Ortodoxă Română Sf. Ilie din cartierul londonez East Finchley. Apoi politicianul s-a deplasat împreună cu cei care îl însoțeau la Misiunea Română Unită Greco-Catolică, slujită de preot Eduard-William Fărtan.

A doua zi a vizitei senatorului Badea a cuprins și participarea la Expoziția „Revisiting Romania: Dress and Identity” – „Essential Romania Life and Crafts of Yesteryear” de la Horniman Museum.

Seara, politicianul s-a întâlnit cu românii din nord-estul Londrei la restaurantul Cerbul Carpatin.

 

Discuții libere

Londra_Viorel Badea_Senator Diaspora1

Senatorul Riceard Viorel Badea a purtat discuții libere cu românii cu care s-a întâlnit pe întinsul Londrei. Oamenii s-au plâns cel mai frecvent de taxele consulare ridicate și au reclamat relația lor cu funcționarii Secției Consulare.

Românii au mai discutat cu senatorul Badea probleme politice. Ei s-au arătat interesați de eventualitatea introducerii posibilității votului prin corespondență și și-au arătat dezamăgirea față de clasa politică, după cum ne-a informat Mihai Andrei Ilieș, vicepreședinte PNL Londra.

————————————–

Viorel Badea. Senator PDL, PNL sau ACL?

 

Viorel Riceard Badea a ajuns în Parlamentul României ca reprezentant PDL, dar a venit la Londra la invitația organizației PNL Londra. El a fost prezentat românilor stabiliți în Marea Britanie ca senator ACL (Alianța Creștin Liberală dintre PNL și PDL). Politicianul va deveni, în curând, senator PNL, în condițiile în care Tribunalul București a admis cererea privind fuziunea prin contopire a PDL cu PNL și formarea unui nou partid numit Partidul Național Liberal. Decizia a fost comunicată la 6 octombrie, la o zi după ce parlamentarul român a părăsit capital regatului.

Potrivit deciziei tribunalului, noua formațiune rezultată în urma fuziunii, Partidul Național Liberal, va fi înregistrată în registrul special și se dispune radierea din acest registru a celor două partide care au fuzionat, PNL și PDL, după cum au informat publicațiile din România.

Decizia instanţei poate fi contestată în termen de 10 zile de la data pronunțării acesteia, precizează Mediafax.

————————————–

 

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!