Închisoare pe viaţă pentru criminalul Marianei Popa

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 7 iulie 2014

Criminalul musulman Farooq Shah, care a ucis-o pe românca Mariana Popa, în noaptea de 28 spre 29 octombrie a anului trecut, pe o stradă aglomerată în districtul metropolitan Ilford din nord-estul Londrei, a fost condamnat pe viaţă, conform articolelor apărute în mai multe publicaţii britanice în 28 iunie. El a fost descris ca un „criminal vicios” şi condamnat pentru că a înjunghiat-o mortal pe tânăra care era însărcinată şi practica prostituţia.

 

Crimă fără motiv

Farooq Shah avea 21 de ani şi locuia în zona Forest Gate din estul Londrei, atunci când a săvârşit crima. El a fost văzut stând de vorbă cu românca Mariana Popa, în vârstă de 24 de ani, în timp ce el se afla pe bicicletă şi ulterior însoţind-o, la pas. Bărbatul a avertizat-o, mai întâi, pe femeie să nu lucreze ca prostituată în preajma unei moschei. Ulterior, acesta a lansat un atac violent şi fulgerător asupra tinerei, înjunghiind-o în zona gâtului.

Scena omorului a fost înregistrată de camerele de supraveghere. Criminalul a scos un cuţit din buzunarul din spate al pantalonilor, după care l-a înfipt de două ori în gâtul victimei.

Shah va petrece în închisoare cel puţin 29 de ani pentru crima comisă fără motiv împotriva Marianei Popa, conform sentinţei pronunţate în 27 iunie, în cadrul procesului desfăşurat la tribunalul Woolwich Crown Court.

 

Ce spun martorii?

Tânăra de naţionalitate română a fost văzută de mai mulţi martori în timp ce încerca să îşi menţină echilibrul într-un spaţiu comercial unde se servesc produse fast-food, numit Pizza and Chicken 4U. Ea a căzut apoi pe podea. Totul s-a întâmplat aproape de intersecţia dintre Ilford Lane cu strada Loxford Lane, puţin după miezul acelei nopţi, conform declaraţiilor celor care au fost de faţă. O echipă de paramedici a intervenit imediat acordând tinerei primul ajutor. Ea a fost apoi transportată la Royal London Hospital, unde a decedat la ora 2:00 noaptea, în urma sângerării abundente.

Numeroase forţe de poliţie au fost amplasate apoi în zona în care s-a consumat tragedia. Oamenii legii au izolat strada şi au început să cerceteze circumstanţele morţii fetei.

 

Provenea dintr-o familie săracă

Mariana Popa era de loc din satul Caragele, comuna Luciu din judeţul Buzău. Tânăra se afla la Londra împreună cu viitorul său soţ. Cei doi au ales să părăsească România în speranţa unui viitor mai bun, după cum a declarat fratele fetei, Costel Popa, de 31 de ani, citat în portalul Ştiri de Buzău.

Mariana Popa provenea dintr-o familie foarte săracă, a susţinut primarul localităţii Luciu, intervievat de reprezentanţii aceluiaşi website. Era însărcinată şi urma să se căsătorească în cursul acestui an. Cei din familia fetei au povestit cum tânăra de 24 de ania plecat iniţial la muncă în Italia, însă a decis să se mute în Anglia pentru că nu mai găsea de lucru în peninsulă. Ea ajunsese la Londra cu câteva săptămâni înainte de a fi omorâtă, împreună cu concubinul său.

——————————————-

„Shah nu a avut niciun fel de remuşcare pentru crima comisă. El a săvârşit omorul fără a avea un motiv. Pur şi simplu, s-a înarmat în acea noapte cu un cuţit pe care a fost decis să îl folosească. Mai întâi el a ameninţat o altă persoană vulnerabilă. Apoi a ucis-o pe Mariana, crezând că nimeni nu îl vede.”

Detectiv inspector Darren Richard, ofiţerul de poliţie care a investigat cazul uciderii Marianei Popa

——————————————-

 

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!