Închisoare pe viaţă

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 2 iunie 2014

Românul Gheorghe Badea, de 55 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui conaţional cu 15 lovituri de cuţit, a informat cotidianul local Chichester Observer în 22 mai, ştirea fiind preluată şi de alte publicaţii naţionale.

Crima a avut loc în decembrie 2010, cazul fiind relatat pe larg în mass-media britanică la acea vreme.

Victima a fost Tasin Sugaip din Tulcea, în vârstă de 45 de ani, fost comisar de mediu în cadrul Gărzii de Mediu Tulcea, venit în UK pentru a munci pentru o perioadă, din motive financiare.

Corpul fără viaţă al tulceanului a fost găsit într-o seră din regiunea Sussex, aproape de locuinţa lui Gheorghe Badea, care lucra la o fermă din apropiere. Criminalul şi victima se cunoşteau de mulţi ani şi au locuit împreună în UK, până când Tasin Sugaip şi-a găsit un loc de muncă. Cei doi au ajuns la o altercație pe fondul consumului de băuturi alcoolice, iar Gheorghe Badea a susţinut în timpul procesului ce i-a fost intentat că s-a aflat în legitimă apărare.

Cu doar câteva ore înainte de a fi omorât, Tasin Sugaip vorbise la telefon cu familia din Tulcea, transmiţând soţii şi fiicei sale din România doar veşti pozitive.

Badea a fost condamnat la închisoare pe viaţă de către tribunalul Lewes Crown Court, în 22 mai. El va trebui să îşi execute pedeapsa pentru o durată minimă de 18 ani.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!