Închisoare pentru introducerea ilegală a unor albanezi în UK

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 4 septembrie 2015

Un român a ajuns la închisoare, după ce în furgoneta sa au fost găsiți șapte albanezi, pe care încerca să îi introducă ilegal în Regatul Unit. Acesta a fost oprit pe 21 mai 2015 de polițiștii de frontieră britanici în Coquelles, Franța, la intrarea în Eurotunel.

Jurnaliștii de la Kent News spun că românul le-a spus polițiștilor că are în mașină mobilier pe care spera să îl vândă pentru un profit în Marea Britanie. La control însă, printre piesele de mobilier au fost descoperiți șapte imigranți albanezi, șase bărbați cu vârste între 19 și 46 de ani și o femeie de 22 de ani.

Potrivit Kent News, românul a fost arestat pe loc, iar ofițerii Ministerului de Interne au început o anchetă penală. El a fost acuzat de sprijinirea imigrației ilegale în Marea Britanie și a pledat vinovat pentru această infracțiune la Curtea din Canterbury, pe 20 august. El a primit doi ani și jumătate de închisoare pentru fapta sa.

Ministrul imigrației James Brokenshire a declarat cu privire la condamnarea românului: „Activitățile comune desfășurate de polițiștii francezi și britanici pentru aplicarea legii vor îngreuna pătrunderea infractorilor dincolo de granițele noastre, iar aceștia vor ajunge la închisoare în cazul în care vor încerca să încalce legea.”

Cei șapte albanezi au fost intervievați de către ofițerii de imigrație ai Ministerului de Interne, înainte de a fi preluați de polițiștii de frontieră francezi.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!