Închisoare pentru ucidere din culpă pentru românul de 17 ani

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 30 mai 2016

uk-adolescent-roman-criminal

Adolescentul român a primit o pedeapsă de doar doi ani şi nouă luni, înfuriindu-i pe cei apropiaţi britanicului de 53 de ani ucis de român în toamna anului trecut. „Ce fel de justiţie mai e şi asta?”, a strigat unul dintre ei, în timp ce tânărul român era escortat către celula sa.

John Francis Breen, un zidar britanic de 53 de ani, se îndrepta spre casă după o zi de muncă. În staţia de overground Stratford, din estul Londrei, a avut neşansa să-şi intersecteze drumul cu o gaşcă de patru tineri zgomotoşi, printre care doi fraţi români, de 15 şi 17 ani. Aceştia îşi petrecuseră după-amiaza în centrul comercial Westfield şi plecau spre casă, doar că, fiind ora de vârf, era foarte aglomerat, motiv pentru care îşi forţau trecerea la coada de la banda rulantă.

Ofensat de comportamentul tinerilor, britanicul i-a aplicat românului de 17 ani un pumn. Atât le-a trebuit celor patru. L-au asaltat pe britanic, lovindu-l cu pumnii şi cu picioarele. Apoi, când Breen încerca să se ridice în picioare, tânărul de 17 ani i-a dat un pumn greu britanicului în plină figură. Breen a căzut pe spate şi s-a lovit cu capul de podea. În acel moment şi-a pierdut cunoştinţa şi a început să-i curgă sânge de la cap.

Tinerii au luat-o rapid la fugă, însă au fost prinşi în scurt timp, când circulau în vagoane diferite în acelaşi tren de pe linia Jubilee. Poliţia a intervenit rapid la locul incidentului şi a blocat o parte din staţie, ţinând captivi mii de călători. În scurt timp, Breen avea să moară la spital.

 

Pedeapsă micşorată

Adolescentul de 17 ani fusese iniţial acuzat de crimă, însă procurorii au luat în calcul faptul că românul şi-a mărturisit vina şi au acceptat cererea acestuia de a cataloga incidentul drept ucidere din culpă. Faptul că adolescentul avea doar 16 ani la comiterea infracţiunii a contribuit, de asemenea, la micşorarea pedepsei date săptămâna trecută la doar doi ani şi 9 luni, scrie Daily Mail.

Fratele acestuia, de 15 ani, complice la acest caz, a primit şi el un ordin de a urma un program de disciplinare juvenilă timp de 12 luni.

Numele celor doi români, a căror familie s-a mutat în Marea Britanie în urmă cu 6 ani, nu au putut fi date publicităţii.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!