Închisoare pentru violatorii unei românce

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 24 aprilie 2015

Doi militari americani acuzați de violarea unei tinere românce, în iulie 2014, au fost condamnați de justiția italiană la câte șase ani de închisoare.

Condamnarea a fost pronunțată în primă instanță, după ce militarii americani – Gray Gerelle Lamarcus (în vârstă de 23 de ani) și Edil Mc Cough (22 de ani) – au fost găsiți vinovați de agresarea și tâlhărirea unei românce de 24 de ani, însărcinată în șase luni, în iulie 2014, în orașul Vicenza, informează agenția ANSA, preluată de Mediafax.

Justiția italiană urmează să colaboreze cu autoritățile militare americane în vederea stabilirii valorii daunelor la care este îndreptățită victima. Dacă nu se va ajunge la o înțelegere, va avea loc un proces civil.

Cei doi soldați sunt staționați la baza militară Del Din, situată în apropierea orașului Vicenza (regiunea Veneto, nordul Italiei).

Ei erau acuzați de lovirea, tâlhărirea și violarea unei românce în vârstă de 24 de ani, în orașul Vicenza. Agresiunea a avut loc în noaptea de 14 spre 15 iulie 2014. Românca, prezentată drept prostituată, a fost abordată de cei doi militari americani, a fost urcată într-o mașină, dusă pe un câmp, unde a fost bătută, violată și abandonată. Din cauza agresiunii, românca a riscat pierderea sarcinii.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!