Incidente la baschet

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 15 ianuarie 2016

612 petricevicIncidente între suporterii rapidişti au avut loc în timpul meciului de baschet feminin dintre echipele Rapid şi Sepsi Sf. Gheorghe, contând pentru Liga Naţională, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache.

„În timpul partidei a izbucnit un incident între două facţiuni ale galeriei rapidiste. Jandarmii au intervenit la timp, au înăbuşit conflictul şi au scos în afara sălii aproximativ 40 de suporteri pentru a fi legitimaţi şi identificaţi în urma vizionării probelor video”, a spus Enache.

La meci asistau aproximativ 300 de suporteri, iar după incidente o mare parte a galeriei rapidiste a părăsit sala, rămânând 70 de persoane.

Fanii au avut pentru foarte scurt timp afişat un banner cu mesajul: „Ţinutul secuiesc nu este România”.

De asemenea, suporterii rapidişti au avut câteva scandări jignitoare la adresa formaţiei oaspete.

Suporterii în cauză sunt aceiaşi care sunt prezenţi de obicei la meciurile echipei de fotbal Rapid.

Vineri, Federaţia Română de Baschet a anunţat, după studierea rapoartelor observatorului şi arbitrilor meciului feminin dintre Sepsi şi „U” Cluj, în urma căruia antrenorul Dragan Petricevici a reclamat injurii ale fanilor locali pentru că echipa nu a respectat un imn al galeriei, că regulamentele FRB nu au fost încălcate.

Antrenorul bosniac al Universităţii Cluj, Dragan Petricevici, a declarat după meciul disputat la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, că el şi echipa au fost înjuraţi tot timpul, pentru că după intonarea imnului României şi-a trimis jucătoarele la încălzire, în timp ce formaţia gazdă cânta împreună cu galeria proprie „imnul Ţinutului Secuiesc”.

FR Baschet a prezentat într-un comunicat pasajul din Regulamentul general de organizare a competiţiilor de baschet (RGOC), privind începerea jocului şi procedura derulării ceremoniei de prezentare a echipelor.

Conform acestuia, după intonarea obligatorie a imnului naţional al României, arbitrii dictează încă trei minute rezervate încălzirii ambelor echipe, perioadă de timp care, potrivit comunicatului FRB, a fost respectată la meciul de la Sfântu Gheorghe.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!