Încrezător în Halep

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 18 martie 2016

621 halepSimona Halep (5 WTA) o va întâlni pe Barbora Strycova (Cehia, 37 WTA) în optimile turneului de la Indian Wells, iar Ilie Năstase a declarat pentru presa de la București că românca este favorită certă în acest meci şi nu va avea dificultăţi în a se impune.

„Strycova nu deţine armele necesare pentru a o pune în dificultate pe Simona. Am văzut în partida cu Makarova (turul precedent, 6-2, 6-4) că Halep poate contracara lejer jocul adversarei. Nu cred că are vreo relevanţă faptul că scorul întâlnirilor directe e 1-1, Simona a progresat şi la retururi, dar a devenit şi mai agresivă. Am văzut o răutate pozitivă cu ajutorul căreia poate avansa în acest turneu”, a spus fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis.

Halep şi Strycova s-au mai întâlnit de două ori până acum: sportiva din Cehia s-a impus în două seturi, scor 6-1, 6-4 în 2010, în timp ce eleva lui Darren Cahill a câştigat meciul din 2014, de la Beijing, cu exact acelaşi scor.

Dacă trece în sferturi, constănţeanca în vârstă de 24 de ani ar putea da peste Serena Williams. „Oricine îşi doreşte să ajungă să se lupte în sferturi cu Serena. Eu zic că Halep a avut parte de un tablou bun şi ar trebui să-şi valorifice această şansă. Cine nu-şi doreşte să joace atât de repede cu Serena!? Ar trebui să-şi valorifice la maximum şansa. Cu Williams ar fi greu, dar nu imposibil, pentru că Halep cred că deja îşi citeşte adversarele”, a încheiat Năstase.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!