Inculpați pentru trafic cu imigranți

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 11 iulie 2016

imigranti ilegali in tir

Doi cetățeni români au fost inculpați pentru trafic de persoane în Ungaria, fiind acuzați că au încercat să tranziteze peste 100 de imigranți dinspre Ungaria spre Austria în iunie 2015, abandonându-i închiși într-un camion, pe o temperatură caniculară, și punându-le astfel

viețile în pericol, a transmis Reuters, citând un comunicat al Parchetului din comitatul Csongrad.

Unul dintre români a fost inculpat, de asemenea, pentru tentativă de omor și acte de cruzime excesivă împotriva mai multor persoane, inclusiv copii, precizează comunicatul, potrivit AGERPRES.

Conform procurorilor, cei doi traficanți au înghesuit cel puțin 106 imigranți într-un camion, în numai 10 mp, în apropierea satului Morahalom din Ungaria, lângă frontiera cu Serbia, la sfârșitul lui iunie 2015. La câteva minute după plecare, oamenii au început să bată în ușile închise ale camionului, care nu avea nicio sursă de ventilație. Traficanții au refuzat însă să deschidă ușile și i-au abandonat pe imigranți, îndreptându-se cu un alt autovehicul spre România. Procurorii afirmă că imigranții au reușit să iasă numai forțând una dintre uși.

—————————————

„În camion se aflau copii și bebeluși (…) Oamenii ar fi putut să moară în interval de 20-25 de minute de la plecare. Ușile nu se puteau deschide din interior, iar câteva persoane își pierduseră deja cunoștința și se aflau într-o stare care le punea viața în pericol din cauza lipsei de oxigen.”

Comunicat al Parchetului din comitatul Csongrad

—————————————

Cei doi români se află în prezent încarcerați. Ei vor fi judecați de tribunalul din Szeged. În august 2015, 71 de oameni au fost găsiți decedați într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din Austria, autopsia arătând că au murit asfixiați.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!