Îndoită cu apă

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 26 noiembrie 2015

Dosarul Transferurilor a continuat spectaculos săptămâna aceasta. Aproape că nici nu ne așteptam să mai auzim ceva de el, dar se pare că fotbalul românesc nu vrea să se dezică de mizeria morală în care se scaldă.

Giovani Becali a recunoscut că i-a dat mită judecătoarei care l-a achitat în 2012. Asta nu va duce decât la o mărire a pedepselor pentru cei implicați alături de Giovani. Lui nu-i mai pasă, este aproape de vârsta sau are chiar vârsta la care va fi eliberat. Însă gestul său îi produce probleme mari lui Cristi Borcea, el urmând să primească un spor de pedeapsă pe care, desigur, ținând cont de vârstă, îl va executa. Așa că pe drumul de la DNA către arest, în dubă, Borcea a sărit să-i bată pe cei doi Becali, disperat de situația în care se află. Cu greu i-au despărțit jandarmii.

Ce trebuie să vedem este caracterul “mafiotului” Giovani. Un om fără puterea morală de a susține cauza tuturor și care a preferat să “verse” tot ce știe probabil pentru o ușurare a situației. Cine a crescut în cartier știe că turnatul la organele statului este departe de a fi văzut bine și că uneori treaba asta se termină cu pedepse fizice groaznice. Nu se pune problema acum, acum aflăm doar din ce aluat este făcut Giovani. Din plastelină. Miroase frumos, se dă jos din Range Rover, dă 1 milion șpagă la parcare și 2 milioane la chelner, dar este din plastelină. A-ți turna prietenii pe spatele cărora te-ai ridicat și de pe urma cărora vei trăi din ceea ce ai pus deoparte, după ce ieși din arest, mi se pare un gest groaznic. Un gest pe care Giovani l-a făcut fără să aibă resentimente.

Așa că azi a murit și “mafioțeala” în România. S-a dovedit și asta dâmbovițeană, îndoită cu apă.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!