Indreptati-va copilul catre muzica si arta

Articol publicat in sectiunea Educaţie şi învăţământ pe data 7 decembrie 2009

child_playing pianoPentru copii nu a fost niciodată uşor să devină creativi şi să se implice în ceea ce înseamnă artă. De la cluburile muzicale la clasele de actorie, ore de lectură, chiar şi performanţe din aria circului, toate acestea reprezintă o sumă de activităţi la care aceștia ar putea să adere, fie la şcoala la care merg, fie în altă locație din aria dumneavoastră de rezindenţă.

 

Cluburile muzicale

Cluburile muzicale sunt incluse de multe ori în activităţile extraşcolare sau în programele existente în diferite şcoli (în module cunoscute uneori ca Study Support). Şcoala copilului dumneavoastră vă poate pune la dispoziţie informaţii despre o asemenea posibilitate, aşa că va trebui să vă informaţi în privinţa aceasta. De asemenea, autorităţile locale vă pot pune la dispoziţie informaţii legate de programele extraşcolare şi de cluburile de profil existente în zonă. De cele mai multe ori, site-urile lor sunt tot ceea ce aveţi nevoie pentru a vă informa şi pentru a contacta direct clubul sau persoana de care aveţi nevoie.

 

Programe la îndemâna tuturor, performanţă, oportunităţi şi evenimente

Guvernul sponsorizează un număr de iniţiative în domeniu pentru a-i ajuta pe cei mici să se implice în educarea muzicală, dar şi o serie de evenimente care beneficiază de un cost redus. De asemenea, mai puteţi beneficia de ajutor din partea unor organizaţii sau a unor persoane din zona în care locuiţi şi care conduc clase de muzică şi ateliere în schimbul unei taxe.

Organizaţiile care ar putea reprezenta un interes sunt:

  • Music for Youth – organizaţie educaţională de caritate care oferă acces gratuit copiilor, ca şi oportunitatea dobândirii performanţei în domeniu muzical pentru cei de până în 18 ani. Mai multe amănunte puteţi afla la numărul de telefon 020 7759 1830 sau la www.mfy.org.uk
  • Youth Music – oferă gratuit activităţi în domeniul muzical, mai ales copiilor care altfel nu ar avea şansa de a se implica în astfel de programe. Mai multe amănunte puteţi afla la numărul de telefon 020 7902 1060 sau la www.youthmusic.org.uk/Action_Zones.html.

 

Lecţii de muzică şi burse pentru cei talentaţi

În cazul în care copilul dumneavoastră este considerat ca fiind unul talentat, el ar putea fi eligibil pentru a primi o bursă din partea guvernului, prin programul Music and Dance Scheme.

Educaţia muzicală poate fi costisitoare, dar există scheme şi iniţiative care vă pot ajuta în reducerea costurilor. De asemenea există un număr de fundaţii şi asociaţii care pot susţine un copil talentat. Awards for Young Musicians este una dintre acestea, iar pe site-ul ei puteţi găsi absolut toate detaliile de care aveţi nevoie.

Iată câteva adrese utile:

 

Cum aplicaţi pentru a lua lecţii de muzică

Adresa pe care v-o oferim mai jos vă va permite să descoperiţi care sunt ofertele în ceea ce priveşte lecţiile de muzică în zona în care locuiţi: http://local.direct.gov.uk/LDGRedirect/index.jsp?LGSL=51&LGIL=0&ServiceName=Apply.

 

Alte activităţi legate de artă în zona dumneavoastră

Dacă nu doriţi să vă opriţi la muzică sau dacă dorinţele dumneavoastră sunt altele, atunci puteţi afla informaţii legate de alte activităţi din domeniul artelor, apelând pentru aceasta la site-ul Prince of Wales Children and the Arts. Aici veţi găsi listate toate activităţile de profil, incluzându-le pe cele dramatice, de dans, pictură, desen sau ore de lectură.

Pentru a putea avea acces la el, vizitați www.childrenandarts.or.uk sau telefonaţi la numărul 020 3326 2230.


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!