Infochioșcuri pentru românii din Italia

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 14 octombrie 2015

Românii care lucrează în Italia, în special în Foggia și Napoli, se pot informa în legătură cu politicile Guvernului de la București care vizează migranții, precum și cu oportunitățile de muncă, prin intermediul a două noi infochioșcuri inaugurate de ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, în cadrul unei vizite oficiale efectuate la începutul lunii octombrie, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort, citat de AGERPRES.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacității instituționale de furnizare a serviciilor publice de informare a cetățenilor români migranți!”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013, derulat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice prin Direcția Dialog Social.

Potrivit ministrului Liviu Pop, scopul proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor de informare oferite cetățenilor români aflați la muncă în străinătate prin dezvoltarea unei rețele de puncte de informare de tipul „infochioșc” cu ecrane „info-touch”.

—————————————

Printre altele, aceste infochioșcuri furnizează cetățenilor informații privind drepturile și obligațiile pe care un migrant le are în țara de destinație, informații legate de asigurările de sănătate, de contractele de muncă. O altă categorie de informații vizează oportunitățile din România pentru cei care doresc să revină în țară. Acestea se referă la politicile Guvernului României care vizează migranții și oportunitățile de muncă.

—————————————

Ministrul pentru dialog social a efectuat, la începutul lunii octombrie, vizite de lucru în Italia, la Napoli, și în Spania, la Sevilia, prilej cu care a participat la o serie de evenimente de informare a lucrătorilor români care își desfășoară activitatea în străinătate.

Conform Direcției Dialog Social din Ministerul Muncii, asemenea puncte de informații se amplasează în principalele opt state membre ale Uniunii Europene în care cetățenii români lucrează: Spania (Motril, Pamplona, Almendralejo, Valencia), Italia (L’Aquila, Napoli, Reggio Calabria, Foggia), Marea Britanie și Irlanda de Nord (Belfast, Birmingham și Glasgow), Germania (Munchen, Wiesbaden, Mainz), Grecia (Larissa și Patras), Franța (Bordeaux și Lille), Irlanda (Cork și Galway) și Cipru (Limassol și Paphos).

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!