Informări cu cheltuielile asociațiilor de bloc

Articol publicat in sectiunea Social pe data 20 februarie 2015

Administratorii de imobile vor fi obligaţi să informeze trimestrial, în scris sau prin e-mail, proprietarii din cadrul asociaţiei despre cheltuielile, încasările, veniturile şi plăţile efectuate de asociaţie. Măsura este prevăzută într-o propunere legislativă a unui grup de deputați.

Administratorii pot să informeze proprietarii prin poşta electronică sau în scris despre situaţia plăţilor facturilor, a conturilor bancare, dobânzilor, plăţilor salariale, restanţele la facturi sau situaţia lucrărilor angajate. Iniţiatorii susţin că, prin măsura propusă, se doreşte, pe de o parte, ca administratorii să dea dovadă de o mai mare corectitudine, iar, pe de altă parte, proprietarii să ia la cunoştinţă situaţia exactă a cheltuielilor asociaţiei.

Iniţiatorii mai apreciază că proiectul ar rezolva situaţiile a mii de acţiuni în instanţă care au ca obiect recuperarea prejudiciilor aduse de administratorii de blocuri care au folosit banii locatarilor în interes personal, iar locatarii au fost în situaţia de a achita de mai multe ori sumele aferente întreţinerii sau au suportat consecinţele opririi furnizării apei potabile sau căldurii deşi şi-au plătit dările.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!