Informări de la ANAF privind eşalonarea datoriilor

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 12 mai 2014

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va trimite scrisori către firmele mijlocii din Bucureşti şi Ilfov prin care va detalia informaţiile necesare solicitării facilităţilor la plată, în cadrul unui proiect pilot care se va derula până la finele acestui an, informează instituţia.

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală îşi doreşte să vină în sprijinul contribuabililor cu dificultăţi financiare, explicându-le personalizat despre posibilitatea de a beneficia de facilităţi la plata obligaţiilor fiscale restante, în vederea eliminării riscului de blocaj financiar al firmei ce poate fi determinat de aplicarea prevederilor Codului de Procedură Fiscală referitoare la executarea silită”, se arată într-un comunicat al instituţiei, citat de Mediafax.

Proiectul are ca scop final recuperarea arieratelor fiscale înregistrate de contribuabilii mijlocii din municipiul Bucureşti și judeţul Ilfov. Pentru evaluarea oportunităţii unei astfel de iniţiative la nivel naţional, ANAF va implementa acest proiect pilot până la finele acestui an, urmând ca, în funcţie de impactul creat în rândul firmelor mijlocii şi de rezultatele obţinute, acest demers să continue şi asupra celorlalte categorii de contribuabili.

Pentru restul contribuabililor, informaţiile necesare, precum şi categoriile de eşalonări fiscale permise de legislaţia în domeniu sunt făcute publice atât pe site-ul ANAF, cât şi la sediile organelor fiscale teritoriale, se mai arată în comunicatul ANAF.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!