Informatiile de care aveti nevoie pentru a cere un certificat de nastere, deces sau casatorie

Articol publicat in sectiunea Acte pe data 14 decembrie 2009

Exista unele detalii precise pe care trebuie sa le oferiti cand cereti un certificat de nastere, casatorie, adoptie sau deces. Acestea va vor ajuta sa obtineti certificatul de care aveti nevoie si nu este deloc o idee rea sa verificati datele ce se cer la General Register Office (GRO) inainte de a vi se elibera unul.

 

Informatii pe care trebuie sa le puneti la dispozitie

Nastere:

– numele complet;

– data nasterii;

– locul nasterii;

– numele parintilor, incluzand numele de fata al mamei – acesta este obligatoriu pentru nasterile inregistrate in ultimii 50 ani.

Casatorie:

– numele complet al mirelui si miresei;

– data casatoriei;

– locul casatoriei;

– numele si ocupatia tatilor cuplului.

Decese:

– numele complet;

– data decesului;

– locul decesului;

– numele de fata, daca se aplica.

Adoptii:

– numele complet al persoanei dupa adoptie (*);

– data nasterii persoanei adoptate (*);

– numele complet al parintelui sau parintilor adoptivi (*);

– anul adoptiei, daca este cunoscut;

– tribunalul care a permis adoptia, daca este cunoscut.

* Aceste date trebuie puse la dispozitie daca aplicati pentru certificat pentru o persoana sub 18 ani, altfel acel certificat nu poate fi eliberat.

Parteneriatele civile:

– numele complet ale partenerilor civili;

– data la care a fost format parteneriatul;

– locul unde a fost inregistrat parteneriatul;

– adresele complete ale partenerilor la data inregistrarii – acestea trebuie specificate daca aplicati pentru un certificat complet in care sa fie incluse si adresele.

Daca nu puteti specifica adresele, dar doriti sa primiti certificatul, atunci vi se poate pune la dispozitie unul care sa nu contina cele doua adrese.

 

Sfaturi pentru a va asigura ca primiti certificatul de care aveti nevoie

Daca aveti o parte din informatii, de care sunteti sigur, plus indicele GRO de referinta, atunci le puteti cere celor de la GRO sa verifice informatiile prin sistemul lor de cautare. Puteti cere o cautare pentru patru referinte si veti obtine un certificat doar daca informatiile respective se vor potrivi. Veti fi taxat cu 3 lire pentru fiecare referinta pe care o veti solicita, acolo unde un certificat nu va putea fi obtinut din informatiile cautate.

Daca ati obtinut un certificat de referinta indexat, dar care poate fi cu greu citit, atunci va puteti servi de sistemul de microfise al GRO. Puteti citi mai multe despre acest sistem apeland la link-urile de mai jos. Daca numele de familie este cel care apare cel mai des, atunci informatiile mai detaliate va vor ajuta sa primiti certificatul corect.

Puteti cere un certificat online, la www.gro.gov.uk/gro/content/certificates.

Pentru Scotia si Irlanda de Nord, puteti contacta oficiile GRO la www.gro-scotland.gov.uk/contacts/opentime/index.html, pentru Scotia, si www.groni.gov.uk/index.htm, pentru Irlanda de Nord.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!