Infracţiunile din trafic, supravegheate de camere noi

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Auto, Diaspora pe data 31 martie 2014

uk_driving at money box junction

Conducătorii auto care fac manevre nepermise sau ilegale pe zonele din intersecţii marcate cu culoarea galbenă riscă să fie prinşi de camerele de supraveghere recent montate. Iniţiativa este încă la început şi aparţine autorităţilor din estul Londrei.

Primul astfel de sistem de supraveghere CCTV pentru detectarea infracţiunilor rutiere a fost introdus de către Consiliul Redbridge din estul Londrei. Autorităţile londoneze au declarat că până acum totul a decurs foarte bine, iar camerele au capturat „contravenţii rutiere grave”. Camerele sunt folosite deocamdată în patru locaţii şi au fost proiectate de către compania Videalert. De asemenea, acestea îi pot surprinde şi pe conducătorii auto care ignoră semnele de acces restricţionat. Potrivit companiei, sistemul combină analiza video și ANPR (recunoașterea automată a numărului de înmatriculare), „prin captarea mai multor infracțiuni decât pot fi obținute prin soluțiile tradiționale existente și astfel va oferi o rentabilitate mai mare a investiției și respectarea în același timp a siguranței rutiere”, spun reprezentanţii companiei. Acestea au fost instalate dintr-un capital de cheltuieli neutru, din care toate costurile vor fi recuperate din emiterea taxelor de penalizare.

————————————–

„Noul sistem a fost instalat pentru a contracara numărul tot mai mare de şoferi care ignoră restricţiile din trafic şi astfel pot cauza alte pericole grave atât la adresa pietonilor, cât şi a celorlalţi şoferi.”

Shoaib Patel, Redbridge council’s environment, transportation and crime committee head

————————————–

 

La capătul celălalt, grupurile auto se arată îngrijorate de acest nou sistem de supraveghere.

————————————–

„Suntem îngrijoraţi de acest nou sistem care pare că este concentrat mai mult spre recoltarea de bani a şoferilor şi a profitului decât spre descurajarea unor comportamente neadecvate în trafic.”

Edmund King, preşedinte AA

————————————–

Există preocuparea, a adăugat Edmund King, că, „în cazul în care semnele sunt inadecvate, conducătorii auto locali pot învăța să se ferească în a greşi, în timp ce ceilalţi pot fi prinşi de fiecare dată pentru orice greșeală sau o încălcare minoră sau circumstanțe speciale, cum ar fi eliberarea drumului pentru vehicule de urgență”.

Şi totuşi, spune Pete Williams, şeful RAC, „situaţia trebuie analizată în cazul acestui nou sistem pentru a evita crearea unei situaţii similare cu cea din Clapham denumită Money Box Junction (Cutia cu Bani), din sudul Londrei, unde o cameră a fost poziţionată într-un loc unde există în mod clar probleme cu proiectarea și amenajarea drumului care duce la penalizarea în mod repetată a şoferilor”.

În cazul în care şoferii ignoră semnele de circulaţie, este normal că ceva trebui făcut în acest sens, dar dreptatea trebuie să fie cheia în folosirea acestor camere, a adăugat acesta.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!