Infractori din prima zi…

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 7 aprilie 2014

Doi români vor fi deportaţi după ce au fost prinşi că au spart şi jefuit un autoturism pe teritoriul Marii Britanii la doar 24 de ore după ce au ajuns în această ţară. Ei au comis infracţiuni în orăşelul West Bromwich din vestul Angliei. Detaliile cazului lor, dezvăluite în paginile publicaţiei Birmingham Mail, în 26 martie, au fost preluate apoi de mai multe cotidiene care apar la Londra.

Ciortan Florin şi Sebastian Matieș, ambii în vârstă de 21 de ani, au fost reţinuţi de poliţişti britanici după ce au forţat deschiderea portierelor unui autoturism Ford Fiesta ce staţiona în parcarea complexului comercial Astle Retail Park din centrul oraşului West Bromwich, localitate aflată la cinci mile distanţă de Birmingham. Ei au comis fapta în 19 martie, la numai o zi după ce au ajuns în Regatul Unit.

Un comunicat al West Midland Police dezvăluie cum românii au atras atenţia prin comportamentul lor, iar Florin Ciortan a fost văzut furând o geantă neagră şi un telefon mobil din portbagajul unei maşini. Ei au fost urmăriţi ulterior de o patrulă a poliţiei, care a reuşit reţinerea şi arestarea lor sub acuzaţia de furt.

Cei doi tineri au fost judecaţi de un tribunal din cadrul Sandwell Magistrates Court pentru furt din interiorul unui autoturism. Românii şi-au recunoscut fapta. Ei au fost lipsiţi de libertate pentru două săptămâni şi amendaţi cu 475 de lire sterline. Ulterior executării pedepsei, aceştia vor fi deportaţi în România, pentru că poliţiştii se tem că aceştia au venit în regat exclusiv pentru a comite o serie de infracţiuni, informează ziarele britanice.

„În timpul cercetărilor efectuate în acest caz, am descoperit un dispozitiv confecţionat special pentru deschiderea portierelor încuiate ale autoturismelor. Acest detaliu ne-a convins că cei doi infractori ar fi putut comite şi alte infracţiuni, dacă nu ar fi fost prinşi la timp”, a subliniat inspectorul Akeel Najib, din cadrul Sandell Police.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!