Infractorii britanici „fac valuri” pe plajele din Spania

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 19 iulie 2015

uk_afise-infractori-britanici

Iacătă! Şi britanicii au infractori! Iar în Spania numele şi feţele lor sunt afişate în locurile cele mai aglomerate vara: pe plaje, în cluburi şi în pub-uri. Deci nu doar românii se pot bucura de o astfel de atenţie specială!

Vă amintiţi cum, spre exemplu, pe Westminster Bridge românii au primit mesaje speciale pe nişte afişaje electronice, în limba noastră, în care ni se transmitea că poliţişti în civil patrulează zona şi că ar fi bine să nu furăm din buzunarele turiştilor, în timp ce în alte limbi trecătorii erau avertizaţi că în zonă operează hoţi? Cât de supărător poate fi un asemenea mesaj?

Ei bine, închipuiţi-vă acum că mergeţi, ca şi britanic, în Spania, într-o vacanţă binemeritată şi, pe lângă soare şi mare, vă loviţi de nişte afişe imense, foarte vizibile, în care apare foarte clar că un număr de infractori periculoşi britanici sunt căutaţi şi că ei s-ar putea găsi printre dumneavoastră? Not cool!

Exact acest lucru a fost pus la cale de fundaţia Crimestoppers şi de National Crime Agency, în încercarea lor de a da de urma a 18 dintre cei mai căutaţi infractori britanici, ce se crede că se adăpostesc în Spania.

Un comentator al articolului apărut în Daily Mail consideră că este o idee foarte bună, doar că s-ar cădea să se dea şi o recompensă, precum în Vestul Sălbatic, cu ceva ani în urmă.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!