Infrangere ciudata

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 10 februarie 2014

521 silviu olteanuBoxerul roman Silviu Olteanu (36 de ani), fost campion european la categoria musca, a adaugat o infrangere in palmaresul sau profesionist. Sambata noapte, la Foro Polanco (Mexic), pugilistul din Medgidia, stabilit la Madrid, a fost declarat invins la puncte dupa 12 reprize, in fata mexicanului Armando Santos (25 de ani).

In joc s-a aflat centura IBF International la categoria musca si decizia a fost una majoritara: 114-114, 116-114, 115-113. Palmaresul romanului include acum 14 victorii si 7 infrangeri.

Din 2010, cand a atacat titlul mondial WBA in Japonia (meciul cu Daiki Kameda este considerat o hotie), Olteanu a boxat de opt ori la rand pe terenul advers, infruntand atmosfera ostila si „bunavointa” arbitrilor fata de boxerul gazda. Statistica ultimelor opt meciuri spune tot: patru decizii partajate (2-1), doua majoritare (un judecator merge pe egalitate, ceilalti doi ii acorda decizia aceluiasi boxer) si numai doua clare (o victorie prin KO si o infrangere unanima). „Asta este soarta mea, sa boxez mereu printre straini.”

Si decizia de sambata a fost una majoritara. In presa s-a spus ca Olteanu a fost „strategic si puternic” si ca in repriza a treia, romanul i-a deschis arcada lui Santos. Meciul a fost echilibrat, cei doi si-au impartit perioadele de dominare, mexicanul a primit decizia doar pentru ca a castigat ultima repriza. Daca meciul ar fi avut loc in Romania sau la Madrid, victoria ii era acordata lui Olteanu.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!