Înjunghiat în urma unei partide de șah

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 10 octombrie 2015

Un italian a fost condamnat, săptămâna trecută, la închisoare pe viață, după ce în aprilie și-a înjunghiat mortal colegul de apartament din cauza unei partide de șah, transmite ziarul The Guardian.

Victima acestuia a fost Ioan Suditu, un român stabilit în Italia, în vârstă de 40 de ani și tată a doi copii, venit la muncă în Marea Britanie, după cum relatează și publicația Evening Standard. Massimo Fishti, un italian în vârstă de 35 de ani, a plecat împreună cu doi prieteni în noaptea de 25 aprilie din apartamentul din Londra pe care îl împărțea cu Ioan Suditu și cu încă un bărbat. Când s-a întors, colegii săi de apartament erau în mijlocul unei partide de șah. Fishti, iritat de faptul că un cerșetor îi ceruse bani înainte de a se întoarce acasă și probabil în stare de ebrietate, a luat un cuțit de bucătărie și a părăsit din nou locuința, după cum relatează și ziarul românesc Adevărul.

Conform Poliției Metropolitane, Fishti s-a întors după doar câteva momente, nervos, și a întrerupt partida celor doi, aruncându-le tabla de șah din față. Reacția agresivă a iscat o încăierare între el și Suditu, în cadrul căruia Fishti l-a înjunghiat pe bărbat în inimă, după care, realizând ce a făcut, a fugit de la locul faptei.

Poliția, alertată de partenerul de șah al românului, l-a găsit pe Suditu inconștient, iar medicii au ajuns prea târziu pentru a-l salva. Ioan Suditu avea 40 de ani la momentul tragediei și era tatăl a doi copii, în vârstă de 12, respectiv 4 ani. El se stabilise în Italia împreună cu familia, însă a venit să muncească în Marea Britanie. Soția sa, Iuliana Suditu, a oferit Poliției Metropolitane o declarație legată de moartea soțului:

—————————————

„Soțul meu era stâlpul familiei. El a plecat în Anglia pentru o slujbă plătită decent și economisea bani pentru a putea să ne mutăm împreună acolo în iulie 2015.”

—————————————

Familia este originară din Bacău, dar erau stabiliți în Reggio di Calabria, Italia, de cel puțin trei ani.

Autor articol: Anamaria Sandra

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!