Înotul și canotajul în Londra

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 23 iunie 2013

Vara aceasta ieşiţi din casă şi bucuraţi-vă de unul dintre lacurile, iazurile sau bazinele în aer liber ale Londrei.

De la înotul în iazurile din Hampstead Heath, sau la canotajul pe Serpentine, în Hyde Park, există nenumărate motive de a vă distra pe sau în apă!

 

Piscine în aer liber

1. Tooting Bec Lido

Este una dintre cele mai cunoscute piscine în aer liber. A început prin a juca un rol important în filmul lui Guy Ritchie, “Snatch”, și este una dintre cele mai vechi piscine londoneze şi una dintre cele mai mari din Europa.

Piscina (Tooting Bec Road, Tooting, London SW16 1RU, 020 8871 7198) este deschisă publicului de la sfârşitul lunii mai până la finalul lunii august, clubul de înot funcţionând tot anul. Există o zonă de iarbă pentru cei care vor să se bronzeze şi o zonă destinată celor mici.

 

2. Brockwell Lido

Dispune de o zonă de bronzat, de o cafenea şi de vestiare.

Brockwell (http://www.brockwelllido.com/) s-a deschis pentru prima dată în 1937 şi a păstrat multe din dotările iniţiale, incluzând un impresionant ceas pătrat, litere art deco sau clădirile pavilion listate Grade 2.

Locaţia este situată în Brockwell Park, fiind perfectă pentru o plimbare după înot.

 

3. Hyde Park: Serpentine Lido

Serpentine Lido (http://www.royalparks.org.uk/parks/hyde-park/sport-in-hyde-park/serpentine-lido) are și propriul club de înot. Cei care sunt membri se întâlnesc în fiecare dimineaţă să înoate în lac şi iau parte la concursuri în fiecare dimineaţă de sâmbătă, la ora 8.00, indiferent de cum este vremea afară. Cel mai important eveniment din calendarul clubului este legendara cupă Peter Pan care se desfăşoară pe 25 decembrie, o competiţie care are o tradiţie ce începe cu anul 1864.

 

4. Hampstead Heath and Parliament Hill Fields

Aici veţi avea parte de trei piscine cu apă proaspătă. Acestea atrag mii de oameni în fiecare vară şi chiar şi câteva persoane mai curajoase, iarna.

Există o zonă mixtă, şi două separate, acestea din urmă dedicate numai bărbaţilor sau femeilor. Înotătorii trebuie să aibă minimum 8 ani şi vor trebui să dea un test scurt prin care să-şi dovedească abilităţile.

Pentru cei mai mici sau care nu sunt atât de încrezători în forţele lor există piscine mai mici, care nu le vor pune probleme. Website: http://www.cityoflondon.gov.uk/things-to-do/green-spaces/hampstead-heath/swimming/Pages/default.aspx.

 

Canotajul în Londra

1. Hyde Park

Serpentine Lido (http://www.royalparks.org.uk/parks/hyde-park/sport-in-hyde-park/serpentine-lido), lacul șerpuit, acoperă o mare parte din Hyde Park, şi este punctul central pentru multe din activităţile parcului. Închiriaţi o barcă cu vâsle sau o hidrobicicletă pentru a vă relaxa.

 

2. Regent’s Park

Gloriosul lac (pentru adulți) este dedicat tuturor celor care vor să-l navigheze, mai mici (există și un lac mai mic, amenajat penru copii) sau mai mari. Pe apă pot fi văzute diferite specii de păsări, mai ales stârcii care şi-au făcut cuib pe insulă.

 

3. Battersea Park

Puteţi închiria bărci din iulie până la sfârşitul lui august, sau să pedalaţi de-a lungul lacului, chiar şi în septembrie dacă vremea permite. Staţi cu ochii pe stârci şi cormorani, de vreme ce pot fi văzuţi de foarte multe ori pe lac.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!