Inregistrarea pentru o locuinta sociala

Articol publicat in sectiunea Locuinţe pe data 11 mai 2009

Fiecare dintre autoritatile locale dispune de propriile sale criterii pentru registrele de proprietate. Aflati din randurile urmatoare care sunt pasii principali pentru a va inregistra.

 

Aplicarea pentru registrul caselor

Pentru a putea aplica pentru o locuinta sociala nu este neaparat necesar sa locuiti in zona respectiva. Oricum, consiliile respective vor acorda prioritate persoanelor care locuiesc in zona respectiva, asa ca va trebui sa le contactati pentru a vedea cum stau lucrurile.

Urmatoarele link-uri va vor permite ca, introducand detaliile referitoare la zona in care locuiti, sa fiti indreptat catre consiliul local de care apartineti pentru lamuriri suplimentare.

Astfel, la http://local.direct.gov.uk/LDGRedirect/index.jsp?LGSL=92&LGIL=0&ServiceName=Apply for a council home veti putea aplica pentru consiliul caselor, in timp ce la http://local.direct.gov.uk/LDGRedirect/index.jsp?LGSL=92&LGIL=8&ServiceName=Find out about applying for a council home veti putea obtine informatii suplimentare despre acest lucru.

 

Ce se intampla dupa aceea?

Pe baza aplicatiei dumneavoastra, consiliul va lua la cunostinta cererea, iar cerintele dumneavoastra vor fi rezolvate conform schemei pe care o are consiliul respectiv. Aceste scheme bazate pe puncte pot varia in functie de district, dar detaliile va vor fi oferite fara probleme, la cerere.

Daca aveti probleme aparte de sanatate sau este necesar sa fiti ingrijit, atunci aceste date vor fi luate in considerare, iar cererea dumneavoastra va capata prioritate in fata altora. Acest lucru poate duce la o colaborare intre consiliile respective si serviciile sociale pentru ca autoritatile sa se asigure ca nevoile dumneavoastra vor putea fi satisfacute din toate punctele de vedere.

Aici veti putea gasi mai multe informatii despre adaposturile specializate pentru persoanele cu dizabilitati: http://www.direct.gov.uk/en/DisabledPeople/HomeAndHousingOptions/SupportedHousingSchemes/DG_4000295.

 

Cat va trebui sa astept?

Zonele difera in ceea ce priveste popularitatea, dar si posibilitatea de a va gasi acolo casa pe care o doriti. Consiliile vor evalua nevoile dumneavoastra si vi se va spune ce numar de puncte ati primit pentru cererea respectiva. De asemenea, in acea clipa vi se va spune si cat de mult va trebui sa asteptati pana cand consiliul va va rezolva problema.

Odata ce aplicatia a ajuns in capul listei de asteptare, vi se va oferi cea mai apropiata solutie posibila in zona pentru care ati optat. Veti avea la dispozitie un numar de zile pentru a decide daca acceptati sau nu respectiva oferta. Daca o refuzati, atunci ati putea primi o noua oferta intr-o anumita perioada de timp, dar aceasta politica variaza de la consiliu la consiliu.

Unele consilii dispun de un numar limitat de proprietati, iar cererile le pot depasi posibilitatea de ofertare. Tocmai de aceea, doar cei care au probleme serioase vor putea primi ajutor.

 

Daca locuiesc in zona, dar m-am mutat de curand?

Puteti fi clasificat ca rezident al consiliului respectiv chiar daca ati locuit pentru o perioada in afara zonei respective. Poate v-ati inrolat in armata, ati studiat la o universitate, ati lucrat in alte parti pe baza unui contract pe termen determinat sau ati fost incarcerat pentru o anume perioada, pentru toate acestea va trebui sa discutati cu cei de la consiliul respectiv pentru a va lamuri daca va mai calificati in postura de rezident al zonei.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!