Inregistrarea si oferirea unui nume copilului

Articol publicat in sectiunea Acte pe data 30 noiembrie 2009

Copilul dumneavoastra trebuie sa fie inregistrat in districtul in care a fost nascut, la maximum 42 de zile de la nasterea sa in Anglia sau Tara Galilor. Acest lucru poate fi facut la spitalul la care are loc nasterea, inainte ca mama sa mearga acasa, sau la oficiul de inregistrare local.

 

Cerintele legale

Daca nu puteti merge la oficiul local in raza caruia s-a nascut copilul, puteti merge la un alt oficiu, iar cel de acolo va trimite datele la oficiul de care apartineti, dar trebuie sa faceti acest lucru tot in termen de 42 de zile. Oricum, trebuie sa stiti ca daca nasterea a avut loc in Anglia sau Tara Galilor, atunci aceasta trebuie inregistrata aici.

Orele in care sunt deschise birourile de inregistrare variaza si majoritatea opereaza in sistem de programari.

 

Cine poate inregistra nasterea?

Daca parintii sunt casatoriti la data nasterii, atunci oricare dintre ei are dreptul de a inregistra nasterea.

Daca nu sunt casatoriti, pentru a se asigura ca ambii parinti sunt inclusi pe certificatul de nastere, exista mai multe optiuni:

– amandoi merg sa semneze in registru;

– daca unul dintre parinti nu poate merge la oficiu, atunci completeaza ambii parinti formularul de declaratie al copilului, iar parintele care va inregistra nasterea trebuie sa depuna aceasta declaratie la oficiu;

– acolo unde exista o intelegere de responsabilitate sau unul din parinti detine un ordin judecatoresc, acestea trebuie prezentate la inregistrare.

Daca detaliile tatalui nu sunt trecute in certificatul nastere, este posibil sa poata fi inscrise la o data ulterioara.

Daca mama sau tatal nu pot veni, atunci urmatoarele persoane pot inregistra nasterea:

– un co-locatar al casei sau spitalului unde a fost nascut copilul;

– cineva care a fost prezent la nastere;

– cineva care este responsabil pentru copil.

 

Inregistrarea la biroul legal

Puteti merge la orice oficiu de inregistrare pentru a declara nasterea. Daca mergeti la cel de care apartineti, acesta va va elibera imediat certificatul de nastere.

Oficiile au programe de lucru diferite, opereaza in sistem de programare, iar inregistrarea dureaza 30 de minute.

Pentru a gasi biroul de care apartineti, puteti apela la adresele de mai jos.

Daca mergeti la un birou diferit de acela care acopera zona dumneavoastra de resedinta, va trebui sa oferiti toate detaliile legate de nastere, insa nu vi se va elibera un certificat de nastere pe loc. In aceste circumstante, va dura cateva zile pana veti obtine unul.

 

Inregistrarea la spital

In unele cazuri, veti putea sa inregistrati nasterea in spital. Tot de la spital veti obtine toate amanuntele necesare in acest caz.

 

Informatii locale

La urmatoarea adresa veti putea sa introduceti detaliile zonei in care domiciliati si veti fi redirectionat catre site-ul autoritatilor locale, de unde puteti afla mai multe amanunte: http://maps.direct.gov.uk/LDGRedirect/MapAction.do?ref=grolight. Pentru a comanda un certificat de nastere, casatorie sau deces, accesati http://www.gro.gov.uk/gro/content/certificates/.

 

Responsabilitatea parentala

A avea drepturi parentale pentru un copil inseamna ca sunteti responsabil pentru viata lui. Parintii casatoriti au automat acest drept, dar nu se intampla asa si in cazul celor necasatoriti.

 

Dupa ce inregistrati copilul

Veti primi un certificat de nastere in varianta scurta. Veti avea nevoie de el in mai multe cazuri, inclusiv pentru a obtine ajutorul dat de stat.

Pentru a vedea care sunt diferentele in care este perceput acest certificat de-a lungul Marii Britanii, puteti vizita paginiile de informatie din Irlanda de Nord si Scotia.

 

Scotia si Irlanda de Nord

Puteti contacta Oficiul General de Inregistrare relevant pentru:


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!