Înscrierea USD, respinsă de BEC

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 10 martie 2014

Biroul Electoral Central a anunțat respingerea înscrierii USD ca formațiune politică pentru alegerile europarlamentare, motivând că această denumire a mai fost folosită.

„O să schimbăm numele, dar, din păcate, nu participă USD la alegeri, o să studiem problema și o să vedem. Vom respecta decizia BEC. Oamenii știu care sunt candidații și simbolurile, iar decizia BEC nu va afecta alegerile”, a spus premierul Victor Ponta pentru Antena 3. Potrivit Digi 24, un alt argument în motivarea dată de Biroul Electoral Central e faptul că numele USD seamănă prea mult cu denumirea USL, ducând la confuzie. Decizia BEC poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție în termen de 24 de ore de la afișarea acesteia.

USD s-a format la începutul anului 2014, după ce trei partide din interiorul Uniunii Social Liberale – PSD, UNPR și PC – au anunțat că fac această alianță în vederea alegerilor pentru Parlamentul European. În momentul ruperii USL, una din cerințele PNL către PSD pentru păstrarea alianței de guvernare a fost desființarea USD, tocmai din cauza denumirii care, potrivit președintelui liberal, Crin Antonescu, era menită să înșele electoratul în alegeri.


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!