Insolvența ajută Liga I

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 13 februarie 2015

569 iorgulescuGino Iorgulescu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că intrarea cluburilor din Liga I în insolvenţă are şi o parte extrem de pozitivă, procedura putând readuce grupările pe linia de plutire din punct de vedere financiar.

„Pot intra în solvenţă multe cluburi, aşa cum intră orice societate din ţara asta. Noi sperăm să fie cât mai puţine echipe în situaţia asta, dar şi insolvenţa la un moment dat e bună, pentru că îi aduce cu picioarele pe pământ pe cei care conduc şi fac bugetele. Bugetele trebuie să fie în limita posibilităţilor, nu să fie fictive, să apară jucători cu salarii foarte mari, iar apoi să nu mai poată să le plătească. Deci, trebuie să luăm şi partea bună din această insolvenţă, pentru că ea educă şi pune cluburile pe linia de plutire dacă se respectă regulile”, a spus preşedintele LPF față de situația în care şase din cele 18 cluburi din Liga I sunt în insolvenţă în momentul de față.

Gino Iorgulescu a mai explicat faptul că LPF nu a virat banii din drepturile tv în contul formației CFR Cluj înainte de intrarea acesteia în insolvenţă, și asta deoarece nu a primit factură. „Liga Profesionistă de Fotbal nu a virat banii din drepturile tv către CFR Cluj înainte de intrarea acesteia în insolvenţă pentru că noi aşteptăm facturi pentru a vira banii. Şi nu s-a facturat. În momentul în care ni se facturează, noi plătim”, a precizat acesta.

El a mai explicat că formația CFR Cluj poate recupera cele 24 de puncte cu care a fost penalizată de Comisia de Disciplină a FRF în urma neachitării datoriilor către cinci foşti jucători. „Dacă la comisie hotărăsc aşa, atunci CFR îşi poate recupera punctele dacă asta se decide”, a spus Iorgulescu.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!