Insolvența produce transferuri

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 17 iulie 2014

543 cosmin mateiPreşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a anunțat că se negociază pentru transferul lui Marius Alexe (24 de ani) la un club din Turcia. Fostul fotbalist al lui Sassuolo ar putea să nu fie ultima plecare din “Ştefan cel Mare”. După ce Dragoş Grigore a fost transferat la FC Toulouse pentru un milion de euro, conducerea este gata să aprobe transferul a alți doi jucători de bază ai lui Dinamo, din cauza problemelor financiare prin care trece.

Conform declarațiilor date de Dorin Irimia, purtătorul de cuvânt al lui Dinamo, se poartă discuţii pentru o plecare a lui Cosmin Matei la Dinamo Zagreb. Echipa croată oferă 800.000 de euro în schimbul decarului lui Dinamo, o sumă care ar putea ajuta formaţia condusă de acționarul majoritar Ionuț Negoiță. 

Matei a mai jucat în trecut la Steaua, dar capriciile talentatului conducător de joc au făcut ca acesta să fie dat afară de la clubul din Ghencea. Cu Dinamo fotbalistul a obţinut două trofee, Cupa şi Supercupa României, în 2012. În urma unor prestaţii bune și foarte bune a ajuns titular în partea dreapta a liniei de mijloc a echipei. Forma sa a fost confirmată și în sezonul trecut când a fost golgheterul lui Dinamo, cu opt goluri marcate în campionat şi unul în Cupa României. Cota sa de piaţă a urcat şi a ajuns la două milioane de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de.

Negocierile purtate pentru transferul său au intervenit şi în clipa în care se vorbeşte din ce în ce mai frecvent despre transferul lui Cristian Bălgrădean. Portarul va fi lăsat să plece pentru o sumă ce oscilează între 100 şi 200 de mii de euro, chiar dacă a fost achiziţionat acum 4 ani pe un preţ la fel de mic, 50.000 de euro și ar valora mai mult de-atât. Numai că aici intervine dorința clubului de a scăpa de un jucător care este bine plătit,  salariul de 12.000 de euro lunar fiind o problemă serioasă pentru un club care se află în insolvență.

În ceea ce privește linia de atac a echipei, Dinamo are parte doar de experienţa lui Kamil Bilinski, nici aceasta nefiind foarte mare, şi de serviciile unor tineri ca Lemac sau Velici. În cazul în care Cosmin Matei pleacă, este posibil să îl vedem pe Dorin Rotariu jucând puţin mai avansat decât poziţia clasică de mijlocaş stânga. O altă variantă a apărut în ultimele zile, aceea a transferului lui Mirko Ivanovski, fostul jucător al Astrei Giurgiu. 

În apărare lucrurile stau ceva mai bine și avem șanse să vedem luptă grea pentru titularizare. Andrei Cordoş, ultima dată la SC Vaslui, a fost transferat pentru 4 ani, în timp ce Marius Ioniţă a fost promovat de la Dinamo II. Pe lângă ei, pe post mai pot evolua Adi Popa II, Alexandre Durimel, Ionuţ Nedelcearu şi Horia Crişan. 

Nici flancul drept al apărării nu stă mai rău. În cazul accidentării sau suspendării lui Laurenţiu Rus, Ştefan Bărboianu și Collins Fai pot lua locul celui ce a preluat banderola de căpitan de la Dragoş Grigore. Achiziţionarea lui Marian Anghelina de la FC Olt Slatina a mărit numărul de fundaşi de bandă dreapta la patru, deși cel din urmă nu are experiența cerută de un astfel de club.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!