Însoțitorii pacienților de la Colectiv cer ajutor

Articol publicat in sectiunea Social pe data 22 ianuarie 2016

Reprezentanții pacienților tratați în străinătate după accidentul de la Colectiv cer Guvernului să extindă ajutorul financiar acordat însoțitorilor în timpul spitalizării și după externare, dacă spitalele din străinătate în care au fost îngrijiți cer ca tratamentul să se facă tot acolo.

Reprezentanții pacienților de la Colectiv s-au întâlnit, săptămâna trecută, la Guvern, cu șeful Cancelariei prim-ministrului, Ioan Dragoș Tudorache, prilej cu care aceștia au solicitat mai multe schimbări legislative.

„Ordonanța de urgență în ceea ce privește ajutorul pentru cei plecați în străinătate se referea doar la perioada de spitalizare și s-a făcut deja o cerere ca ea să se extindă și să cuprindă și tratamentul”, a spus, la finalul întâlnirii, reprezentanta pacienților, Ramona Strugariu, potrivit Mediafax.

„Însoțitorii vor primi acest ajutor și după ce pacienții sunt externați. Dacă recomandările din partea clinicilor din străinătate este ca revalidarea pentru cazurile grave să se facă în străinătate, ea se va face în străinătate, iar familiile pot sta lângă ei tocmai în perioada în care au cea mai mare nevoie de sprijin pentru că nu vor mai avea asistență medicală 24 din 24 de ore și atunci familiile sunt cele care preiau practic sarcina asistenților medicali și a medicilor.”

Ea a mai precizat că șeful Cancelariei i-a transmis mesajul premierului, și anume că vor fi sprijiniți „punctual” și „până la capăt”, legislativ și financiar.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!