Întâlnire a Principesei Margareta cu regina Elisabeta a II-a la Buckingham Palace

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 23 iulie 2016

uk-principesa-margareta-buckingham

Principesa Margareta și Radu Duda au fost primiți, joia trecută, de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la Palatul Buckingham, conform unui comunicat al Casei Regale. Custodele Coroanei s-a aflat la Londra într-o vizită oficială, între 13 și 15 iulie. 

Întâlnirea principesei cu regina a avut un caracter privat. În prima zi a vizitei, marţi, principesa moştenitoare Margareta a vizitat sediul Crucii Roşii Britanice, unde a avut loc o întrevedere cu reprezentanţi ai conducerii organizaţiei naţionale.

Miercuri, principesa Moştenitoare a susţinut, la Institutul Cultural Român din Londra, conferinţa „Coroana şi România modernă”, cu ocazia jubileului de 150 de ani al Coroanei Române. Evenimentul a avut loc în prezenţa unui mare număr de participanţi, membri ai Parlamentului britanic, reprezentanţi ai societăţii civile din Marea Britanie şi membri ai comunităţii româneşti. În deschiderea conferinţei, au luat cuvântul ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, Andrew Popper, şeful Onorific al Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României şi directorul ICR Londra, Dorian Branea.

Principesa și soţul său au vizitat expoziţia de fotografie „Casa Regală a României în imagini”, realizată de artistul fotograf Daniel Angelescu.

Vineri, în ultima zi a vizitei, principesa Margareta și Radu Duda s-au întâlnit cu principele Edward şi contesa de Wessex. 

În cursul vizitei oficiale la Londra, Familia Regală a mai avut întâlniri cu reprezentanţi ai mediului economic, diplomatic, precum şi cu personalităţi ale societăţii civile.

Aceasta a fost a opta vizită publică peste hotare a Familiei Regale a României în anul 2016. În luna aprilie, principele Radu a vizitat Republica Turcia și apoi Republica Moldova; în aprilie-mai, principesa moştenitoare şi principele Radu au vizitat Regatul Suediei; în luna mai, principesa Maria a vizitat Republica Moldova; în luna iunie, principesa moştenitoare s-a aflat într-o vizită în Elveția, iar principele Radu a efectuat o vizită în Regatul Belgiei. În luna iulie, principesa Maria a vizitat Bulgaria.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!