„Întâlnirea Prichindeilor” români din Gloucestershire

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Evenimente românești pe data 20 iulie 2015

Copiii români care trăiesc în comitatul Gloucestershire sunt așteptați la „Întâlnirea Prichindeilor” din regiune, sâmbătă, 25 iulie, începând cu ora 11:00.

Evenimentul este organizat de Grupul Ro-Glos (Români în Gloucestershire) și platforma de informare Rețeaua Profesioniștilor Români din Străinătate (RPRS). Aceasta este cea de-a patra întrunire a românilor din zonă de la constituirea Grupului comunitar românesc din Gloucestershire, care a avut loc anul acesta în 28 aprilie.

Seria „Întâlnirea Prichindeilor” are ca scop principal apropierea celor mici de limba română, îmbunătățirea comunicării acestora cu bunicii și rudele lor din România, dar și păstrarea identității și valorilor culturale românești. Aceasta se realizează prin diverse activități didactice, interactive, creative și recreative care încurajează și îmbunătățesc comunicarea în limba română, ne-au informat reprezentanții Ro – Glos.

„La întâlnirile noastre precedente, am decis de comun acord să avem și un sandwich bar, salate și băuturi răcoritoare, pentru copii și cei prezenți, așa că sunteți rugați să aduceți bunătăți de acasă sau din market (atât cât considerați că este suficient pentru familia voastră). Puteți aduce orice, inclusiv pizza sau alte snack-uri din market (avem și cuptor acolo)”, au comunicat organizatorii.

Familiile de români care doresc să participe la „Întâlnirea Prichindeilor” din Gloucestershire va trebui să își confirme obligatoriu prezența pe pagina de facebook RPRS, prin intermediul unui e-mail sau telefonic.

„Atmosfera întâlnirilor noastre este relaxantă, educativă, civilizată, tolerantă și decentă, așa că veniți cu bună dispoziție, dorință de socializare și de a ne cunoaște mai bine comunitatea de români. În cadrul centrului nostru funcționează și un punct de informare, așa că membrii comunității de români din comitatul nostru pot veni cu întrebări despre eventuale probleme pe care le au pe piața muncii ori altele legate de integrarea social-profesională”, îi îndeamnă organizatorii pe românii de toate vârstele care trăiesc în Gloucestershire.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!