Intențiile bune nu sunt de ajuns

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 18 septembrie 2015

Reținerea lui Sorin Oprescu pentru o presupusă mită nu are efecte doar în viața politică a țării. De fapt am putea spune că-n politica noastră este ultimul loc unde reținerea primarului Capitalei va avea vreun efect. Pleacă unul, vine altul, cetățenii plătesc din ce în ce mai multe biruri și taxe și au din ce în ce mai puține drepturi. România de dinainte de ’89, doar că proiectată la alt nivel și cu alții la conducere.

Vorbim de efectele pe care le are în viața sportivă. Primăria Capitalei păstorește câteva echipe sub denumirea de CSM București. Nimeni nu a întrebat bucureștenii dacă vor ca banii lor să se ducă în găurile din sport, dar echipele există pentru că așa a vrut primarul Oprescu. Iar una dintre cele mai importante este echipa feminină de handbal, care i-a reziliat contractul antrenoarei Mette Klit. Unele voci spun că echipa va fi preluată de Kim Rasmusen, care antrenează și naționala Poloniei, altele că acest post îi va reveni Steluței Luca, o soluție mult mai ieftină pentru CSM. Adică exact ce trebuie în clipele în care dispariția lui Sorin Oprescu din peisaj înseamnă și tăierea conductelor de fonduri care mergeau către echipă.

Desigur, nu trebuie să plângem pe nimeni, toți cei care vor rămâne fără angajamente la CSM vor găsi altele la alte echipe, și spunem asta pentru că se pare că Mette nu va fi singura care va pleca, ci și alte jucătoare cu salarii mari. Ceea ce trebuie să înțelegem de aici este că echipele departamentale nu au ce să caute în sport, mai ales când apar cu forța, și că ele nu au ce să caute în sport nici dacă sunt pe mâna unor investitori care nu…investesc.

Poate că acest exemplu ne va spune odată pentru totdeauna că sportul nu este politică. Și că nici nu trebuie lăsat vreodată să devină așa ceva, indiferent de câte intenții bune sunt la suprafața acestui lucru.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!