Internetul pentru românii plecaţi

Articol publicat in sectiunea Utilităţi pe data 30 ianuarie 2011

Internetul a devenit, pentru mulţi dintre noi, o problemă serioasă. Pentru unii, a avea acces la internet este o problemă esenţială, în timp ce alte persoane nu resimt lipsa unei legături cu cea mai mare bază de date sau sistem de comunicaţie existent în momentul de faţă.

Fie că vă place sau nu, în Marea Britanie internetul este, sau a devenit, o parte a vieţii. În primele zile pe care le petreceţi pe teritoriul britanic, accesul la internet vă poate ajuta mai mult decât credeţi. Veţi putea lua contact cu unele agenţii de plasament a forţelor de muncă sau potenţiali clienţi, vă poate oferi informaţii vitale. De asemenea, veţi putea scrie prietenilor şi familiei, păstrând contactul cu ei, ceea ce iar nu este un aspect peste care să treceţi mai uşor cu vederea, mai ales când puteţi trimite acelaşi mesaj mai multor persoane deodată, economisind astfel timp preţios.

 

Adresa de e-mail, primul pas

Din mai multe puncte de vedere, a vă face o adresă de email la unul dintre serviciile obişnuite, cum ar fi Yahoo sau GMail nu este o idee rea. De-a lungul timpului, firma care vă pune la dispoziţie accesul internet se poate schimba, dar adresa de e-mail va rămâne aceeaşi. De asemenea, acest cont de mail, „web-based”, va putea fi accesat de oriunde, fie că sunteţi în călătorie de afaceri, fie că vă verificaţi mesajele primite de acasă, din fotoliu. Un astfel de cont vă va permite să vă păstraţi mesajele importante şi adresele

cunoscuţilor pe serverul său, ceea ce este un avantaj extraordinar, deoarece nu va trebui să vă încărcaţi memoria prea mult cu zeci de adrese sau date. Şi, nu în ultimul rând, veţi putea folosi un asemenea cont ca pe un mediu de stocare, trimiţându-vă pe adresa dumneavoastră materialele şi documentele de care aveţi mereu nevoie.

Dar avantajul principal este acela al posibilităţii de a fi contactat oriunde vă doriţi. Majoritatea agenţiilor de angajare ca şi a celor imobiliare au o pagină de internet, iar afacerile lor se pot derula on-line. Multe agenţii vor încerca să vă contacteze după ce veţi da primul semn de viaţă, şi chiar dacă au încercat la telefon, lăsând un mesaj, ele vă vor trimite şi un mail prin care să vă anunţe că au noutăţi pentru dumneavoastră.

 

Internet-cafe, alternativa necesară

Internet cafe-urile, cunoscute în Marea Britanie ca „cybercafe”, s-au răspândit alert în ultimul timp, fiind de găsit în special în cele mai circulate zone ale oraşului şi în cele mai traficate centre comerciale. Cei de acolo vă vor încasa o taxă pentru orele petrecute pe internet şi pentru paginile pe care veţi dori să le scoateţi la imprimantă, dar asta nu înseamnă nimic pe lângă avantajul de a obţine ceva rapid.

De asemenea, unele dintre ele vă vor pune la dispoziţie şi posibilitatea de a comunica prin voce sau de a da telefoane prin intermediul internetului, fiind posibil ca în unele cazuri să vă puteţi folosi şi de camere digitale pentru a fi văzut de sau a vedea partenerul de discuţii.

Există şi unele biblioteci, mai ales cele din centrul oraşelor, care oferă acces la internet contra unei taxe mai mici decât cea percepută într-un cybercafe. În acest caz, nu trebuie să vă aşteptaţi să beneficiaţi de tehnologii de ultimă oră, iar dacă aveţi nevoie de unele sfaturi pentru a vă folosi de echipamentul lor, nu vă aşteptaţi ca bibliotecarul să vă poate oferi amănuntele necesare.

Cum s-ar spune, fiecare loc cu riscurile lui…

Trecând de toate acestea, internetul devine zilnic un mod de a comunica cu cei dragi, chiar dacă se află la mare distanţă. Aşa că, parcă va conta mai puţin dacă tehnologia este mai veche, atât timp cât vă veţi putea folosi de ea. Spor la scris… indiferent de locul din care o veţi face.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!