Interviu cu Florin Barbu, un român aflat de 5 zile în greva foamei la CEDO pentru a-și salva copiii ajunși într-o familie de homosexuali

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Poveşti româneşti pe data 21 mai 2016

Londra_Florin Barbu_greva foamei la CEDO

Doi copii de naționalitate română, de cinci și nouă ani, au fost luați din sânul familiei de serviciile sociale britanice și au fost dați spre adopție unei familii de homosexuali din Londra. După mai multe procese și recursuri, părinții Florin și Claudia au fost decăzuți din toate drepturile, inclusiv cel de a-și vizita copiii. Tatăl, însă, nu a renunțat la luptă și la visul de a-și vedea, din nou, copiii. În prezent, Florin Barbu este în greva foamei la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului.

Florin și Raluca s-au cunoscut în Londra în 2007. Un an mai târziu s-a născut primul copil, Diana. După patru ani a apărut și al doilea copil, Andy. Privitor la prima intervenție a statului englez, tatăl recunoaște că au fost probleme în familie. „Serviciile sociale au început să ne viziteze spre sfârșitul anului 2012 și au început să facă rapoarte false. În acea perioadă, soția lucra foarte mult în security, avea o problemă la picior și lua medicamente pe bază de morfină. Într-un raport, inspectorii au scris că soția nu avea grijă de băiatul mai mic, Andy. Într-un alt raport au scris că l-a alăptat după ce a luat morfină. Nu avea cum să fie adevărat, pentru că Andy era deja mare și nu mai era alăptat la sân de mult”, spune Florin Barbu.

 

A cedat copiii soției

Londra_Florin Barbu_Claudia Racolta_mama personalitate histrionica„Ne-au dat doi avocați înainte să ne ia copiii. Mie un avocat și soției un avocat. Eu am spus că suntem o familie și ne este de ajuns un singur avocat. Dar au insistat cu doi avocați. Ca să creeze în instanță ideea unei dispute între mine și soție. La acel moment, le-am spus că în condițiile în care există certuri în familie, eu sunt de acord ca aceștia să rămână la mama lor, să rămână împreună. Au zis că nu e bine, că nu merge așa, că nu va exista siguranță că eu nu-mi voi contacta copiii sau soția. Au spus că îmi vor pune o interdicție. Culmea este că mi-au pus acea interdicție, dar copiii nu au ajuns la soția mea. Au spus că trebuie făcute mai întâi niște rapoarte. Ei bine, după ce s-au făcut aceste rapoarte, ei au spus că soția mea are probleme psihice (personalitate histrionică – dați click pe imaginea din stânga), nu există tratament și nu poate avea grijă de copii. Ulterior, am înțeles și de la alți părinți rămași fără copii că asta e tactica lor. Inventează o boală psihică la un părinte și cu asta clasează cazul și iau copiii”, a declarat Florin Barbu.

—————————————

Opinia psihologului:Londra_Florin Barbu_evaluare psihologica

„Florin Barbu este sănătos și apt să aibă grijă de copii”

 

Pentru a dovedi instanței că este normal din toate punctele de vedere, Florin Barbu a mers la o evaluare psihologică. Conform documentului eliberat de psiholog (dați click pe imaginea din dreapta), acesta nu arată niciun semn al vreunei boli psihice. În ciuda stresului provocat de soție și copii, acesta are un caracter puternic, își controlează reacțiile și are o gândire pozitivă vizavi de el și familia sa.

—————————————

 

A doua soluție, copiii să fie dați tatălui!

„În aceste condiții m-am întâlnit accidental cu soția, eu lucrând în centrul Londrei și ea la fel, și am căzut de acord că singura soluție să salvăm copiii este să-i iau eu, pentru că mie nu-mi găsiseră nicio boală. Dar până să se ajungă acolo, am fost raportat la Poliție pentru că am încălcat interdicția, am fost arestat și obligat să plătesc o amendă de 250 de lire. La proces, mi s-a reproșat că eu pun soția înaintea copiilor, că am susținut-o pe ea și, peste noapte, acum vreau eu copiii.Eu le-am explicat că atât timp cât m-am căsătorit cu această femeie, am copii cu ea și mie mi se întâmplă ceva, rămân fără un picior, atunci ce facem? Plec eu, pleacă soția? Dumnezeu ne-a făcut așa cum suntem, buni, răi, trecem peste toate ca să avem grijă de familie, de copii. Cu toate acestea, nu au vrut să ne dea copiii, nici mie, nici soției. Atunci am aflat că vor ajunge la o familie de homosexuali. N-am crezut asta. Le-am spus că Dumnezeu nu va lăsa ca Diana și Andy să fie crescuți de o familie de homosexuali”, povestește Florin Barbu.

—————————————

Copiii vor fi crescuți de o familie de homosexuali

 

Londra_familia Moraru_Florin, Raluca, Diana si Andi

Un alt șoc l-au avut cei doi părinți atunci când au aflat că micuții vor fi crescuți de o familie de homosexuali. În timp ce ei se luptau cu statul englez pentru a-și recăpăta copiii, același stat a decis că acestora le va fi mai bine într-o familie alcătuită din doi bărbați.

„Inspectorii mi-au spus să nu-mi fac griji, pentru că aceștia au servicii foarte bune, sunt bine plătiți, duc o viață sportivă, iar partea bună e că, oricum, copiii vor fi împreună. De asemenea, aceștia m-au asigurat că Diana, fata mai mare, va avea parte de consiliere psihologică pentru a trece de momentele în care prietenii și colegii vor râde de ea pentru că are un tată și o mamă de același sex. Altfel spus, statul englez preferă să accepte că această familie va reprezenta un șoc pentru copil, dar nu a luat niciun moment în calcul ideea ca acești copii să fie crescuți de unul din părinții naturali!”

Florin Barbu

—————————————

 

Li s-a interzis să-și vadă copiii

„În toată această perioadă, din decembrie 2012 până în martie 2013, mergeam o oră pe săptămână să vizitez copiii. Erau singurele momente frumoase trăite în acea perioadă. În decembrie 2014 ni s-a interzis dreptul să mai vedem copiii. Am făcut recurs, am fost refuzat. Nici nu s-au uitat peste acte. Am stat o lună la Muntele Athos. Eram dărâmat. Nu credeam că pot să-mi pierd copiii. Mă uitam în jurul meu la alți părinți, din UK sau România. Nu spun că am fost un tată perfect sau am fost o familie perfectă. Am avut problemele noastre, dar, totuși, consider că meritam o șansă să fim ajutați”, a spus Florin Barbu.

—————————————

Exemplu de indiferență a judecătoarei

 

„Protecția Copilului din România a fost acasă la tatăl soției și au lucrat foarte mult la un dosar care să dovedească faptul că acești copii au toate condițiile necesare în România. La acel dosar au lucrat foarte mulți oameni, peste 20 de specialiști din România. Când a ajuns dosarul pe masa judecătoarei, aceasta l-a răsfoit cel mult un minut, l-a închis și l-a aruncat. A spus scurt că nu e bun, deoarece copiii mei nu mai știu limba română și le va fi greu să se integreze. Am rămas șocat de această atitudine! De aceea mă simt total nedreptățit. Nu ai cum să ți se prezinte patru variante pentru copii și să găsești la toate câte un defect, însă să consideri că este absolut normal să dai acești copii unei familii de homosexuali!”

Florin Barbu

—————————————

 

Aproape 20.000 de lire, avocatul pentru recurs!

„M-am interesat și am aflat că pentru un nou recurs voi avea nevoie de 15-20.000 de lire, așa că am început să muncesc foarte mult ca să strâng bani, pentru că singurul gând al meu a fost și este: ce pot face pentru a-mi lua copiii înapoi. Am contactat un avocat român, care a fost de acord să mă reprezinte, dar mă costa enorm de mult. Dacă îl sunam și intra mesageria vocală, îmi venea o factură de 20 de lire. Dacă citea un e-mail de la mine, 60 de lire. Noi ne-am înțeles pentru suma de 3.000 de lire ca să meargă să mă reprezinte, dar pentru faptul că procesul s-a amânat de trei ori, peste trei săptămâni am primit un e-mail în care mi s-a spus că s-au terminat banii, adică cele 3.000 de lire, și dacă doresc, este de acord să continue, dar va trebui să plătesc alți bani. Nu condamn pe nimeni, astea sunt prețurile în Anglia, dar pentru mine erau enorm de mulți bani și n-aveam nicio garanție”, ne-a declarat Florin Barbu

—————————————

Greva foamei la CEDO

Londra_familia Moraru_Diana si Andi

În urma acestei decizii a instanței britanice, Florin Moraru a decis să intre în greva foamei la Strasbourg, la intrarea principală a sediului Curții Europene a Drepturilor Omului. Ultimul contact cu el l-am avut miercuri, 18 mai, în a doua zi de protest extrem.

„Deocamdată sunt bine și sper să atrag atenția asupra cazului meu. Între timp, am primit o promisiune de aici că voi fi ajutat să fac o plângere împotriva serviciilor sociale din UK. Nu mi se pare normal să distrugi o familie, fără să-i dai nicio șansă. Mă bucur că lumea, oamenii simpli care trec pe aici și mă văd, se opresc și stau de vorbă cu mine. Se interesează de soarta mea și mă încurajează.”

Florin Barbu

—————————————

 

Proces cu verdictul dat de la început!

„Am renunțat la avocat și m-am reprezentat singur. La proces am fost prezent eu, cerând copiii pentru mine sau pentru sora mea căsătorită, să-i crească ea. A fost prezentă fosta mea soție, cu noul ei prieten, care a cerut copiii pentru ea sau, dacă nu, să-i dea tatălui ei. A lipsit de la proces gardianul copilului. Adică nu a existat cineva să spună ce doresc copiii. Procesul a fost de-a dreptul șocant. Judecătoarea mi-a spus că verdictul mi-l spune verbal acum, dar va fi trimis în scris peste o săptămână sau două și atunci voi putea face apel. Dar problema a fost că, practic, nu s-a judecat nimic. Pe mine m-au acuzat că nu le-am scris o scrisoare copiilor ca să-mi iau rămas bun de la ei! Le-am spus, domnilor, eu niciodată nu-mi voi lua rămas bun de la copiii mei. Voi poate nu ați înțeles. Eu voi lupta pentru copiii mei până o să-i am. Și dacă nu o să-i am eu, o să-i aibă cineva din familia mea, pentru ca eu să pot să-i vizitez. Cum să-mi ceri mie așa ceva? Nu simt că mor mâine ca să-mi iau rămas bun de la copii”, ne-a spus Florin Barbu.

—————————————

„Acești oameni mi-au distrus viața. De cinci ani, nu mai am familie, nu mai am nimic. Cu toate acestea, voi continua să lupt cât mă vor ține puterile. Și dacă voi fi epuizat, mă voi ruga la bunul Dumnezeu să mă întărească și să mă ajute să-mi recuperez copiii.”

Florin Barbu

—————————————

Autor articol: Gelu Irimia
Etichete: , , , , , , , ,

Comentarii

O parere la “Interviu cu Florin Barbu, un român aflat de 5 zile în greva foamei la CEDO pentru a-și salva copiii ajunși într-o familie de homosexuali”

  1. Interviu cu Florin Barbu, un român aflat de 5 zile în greva foamei la CEDO pentru a-și salva copiii ajunși într-o familie de homosexuali - JUSTICE for Barbu family Spune:

    […] Interviu cu Florin Barbu, un român aflat de 5 zile în greva foamei la CEDO pentru a-și salva copi… […]

Spune-ti si tu parerea!