Mâna care-ţi dă, te şi prosteşte

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Diaspora, E țeapă, Poveşti româneşti pe data 3 august 2015

uk_construction workers1

Din România, un salariu minim pe economie din Marea Britanie pare enorm. Faptul că ai job asigurat și cazare pare o binecuvântare. Faptul că nu-ți cunoști drepturile e un detaliu. Iar faptul că actele tale sunt în mâna altcuiva e neimportant. Atâta vreme cât ai ce trimite acasă, totul e ok, nu? Aceasta este situația mai multor români care, după cum spun ei, au fost fraudați de propriul lor șef, în vreme ce munceau pe rupte la compania de construcții a acestuia.

Visul migrantului este să își găsească de lucru pe mai mulți bani decât același job i-ar aduce în țara lui. Având în vedere diferențele mari de venit între țările dezvoltate și celelalte, un venit minim într-o țară poate părea o reușită privind din partea mai săracă. Până la urmă, 1.000 de lire pe lună pare o sumă mare în România. Dacă mai primești și invitație la job în UK cu cazare asigurată, te gândești că ți-a ieșit Dumnezeu în cale. Omul care te invită e cunoscut de tine direct, sau de rudele tale. Deci n-ai avea nici urmă de îndoială în privința lui, ba mai mult, îl respecți și te simți dator că ți-a oferit această șansă.

Această tehnică a fost folosită de un român care a adus în UK la muncă zeci de conaționali. Având în vedere că investigațiile autorităților în acest caz sunt în derulare, nu vom putea să identificăm persoanele în cauză și vom folosi alte nume decât cele reale. Marian (patronul, numele a fost schimbat) a recrutat direct din România constructori care să lucreze la firma lui și, de-a lungul anilor, s-a ocupat de trimiterea unor declarații de venit în numele muncitorilor printr-o firmă de contabilitate, recuperând astfel bani care trebuiau primiți de muncitori de la autoritatea fiscală britanică HM Revenue and Customs (HMRC).

Marian a înființat firma în cauză în 2007 și, din câte ne spune unul din muncitori, are acum în jur de 70 de angajați de diferite meserii. „De fapt, nu pot fi numiți angajați. Sunt oameni care au lucrat pentru el, dar nu s-au bucurat de drepturile pe care le aveau. Au fost oameni neinformați, care nu au știut ce se întâmplă cu actele lor, l-au crezut pe Marian care ne-a spus tot timpul că totul este în regulă”, ne spune Sorin, unul dintre muncitorii care încearcă acum să dezlege ițele problemei. „A adus oameni calificați în România, doi-trei, care să înceapă lucrarea. În rest, majoritatea sunt necalificați, care duc mai departe proiectul după ce au fost puse bazele”, ne descrie tâmplarul.

 

Fără acces la informație

„Am aflat de la trei dintre românii care au muncit pentru acest patron că obișnuiește să recruteze oameni din zona lui, din zona Clujului, care au probleme financiare. Oameni care au datorii, credite bancare, care nu se descurcă foarte bine. La mine au venit pentru consultanță trei persoane, care mi-au povestit cum și ei au fost recrutați, în urmă cu cinci ani, de Marian”, ne spune și contabila, care a fost contactată de unii dintre muncitorii de la compania în cauză.

„Aceștia mi-au spus că ei nu aveau acces la corespondența care venea pe numele lor la adresa unde locuiau. Marian colabora cu un contabil, care aplica pentru actele necesare ca românii să poată lucra în Marea Britanie, dar când actele veneau la adresă, erau colectate de altcineva”, adaugă contabila Andreea (numele a fost schimbat). Românii aveau asigurată cazarea în mai multe case închiriate de patron, locuind câte 10, și chiar 15 oameni într-o casă. Acestea erau administrate de un ajutor al patronului, care colecta toată corespondența.

În tot acest timp, patronul a lucrat cu tratament preferențial cu muncitorii săi: „Dacă ai fost prieten cu mine, ți-am dat bani de la taxe. Nu contează cât de bun ai fost în munca ta sau câți bani ai de luat. Dacă la șef îi plăcea de tine, atunci luai bani, dacă nu, nu. Eu nu am primit niciun ban de la taxe în toți acești cinci ani în care am lucrat la el. Alți muncitori, dacă au primit, au primit din mâna patronului, nu în cont. Dar au fost câțiva ani, mai la început, când nu a dat niciun ban la nimeni. Ce știu este că Marian aplica de taxe pentru toată lumea și la unii a dat o parte din ei, cash în mână. Dacă muncitorul îi făcea anumite favoruri, atunci primea ceva bani, dar niciodată toți”, ne mai spune Sorin.

—————————————

„Românii lucrau câte 14-15 ore pe zi, plus weekend-uri, pentru bani de nimic. Erau duși și luați de la muncă cu mașina firmei, și nu aveau acces la propriile lor scrisori. Erau ținuți sub control, limitați și închiși: patronul le știa orice mișcare și de fiecare dată când intrau în contact cu persoane din exterior, se implica și el. Din câte detalii am primit, nu pot să descriu situația decât ca o sclavie modernă.”

Andreea, contabilă

—————————————

 

Fraudă de 10.000 de lire per angajat

După investigații amănunțite și vizite la un oficiu local al HMRC, contabila a aflat că „unul dintre cei trei români care au semnalat cazul a fost fraudat în toți cei cinci ani pe care îi lucrase în UK, prin trimiterea unor declarații de venit fără știrea acestuia, în urma cărora s-au recuperat sume de 2-3.000 de lire sterline de la HMRC în fiecare an, bani pe care clientul meu nu i-a văzut și au intrat în contul unei persoane pe care nu o cunoaște.”

„Nu putem aplica pentru închiderea anului financiar curent pentru că am pierde toți din anii din urmă. Am aflat că altcineva a recuperat bani de la HMRC în numele meu. Pe cei cinci ani este vorba de mai mult de 10.000 de lire. Nu mă interesează atât de mult banii, cât să am situația în regulă. Adică eu nu știu ce s-a declarat în numele meu, nu știu ce cheltuieli s-au declarat și dacă în orice moment aș fi verificat de fisc, nu am nicio dovadă: nici payslip-uri, nici chitanțe, nimic. Până acum, nici nu am știut cum se fac lucrurile astea. Așa că trebuie să aștept să se rezolve situația din urmă ca să pot să aplic pentru taxe acum”, ne spune și constructorul.

Situația a fost foarte complicată în unele cazuri, pentru că informația dată la HMRC nu corespundea cu datele personale: „Am aflat între timp că în cazul unuia dintre constructori era modificată inclusiv și data nașterii, astfel încât chiar dacă omul în cauză ar fi sunat la autoritatea fiscală, nu ar fi putut să treacă de întrebările de siguranță pe care HMRC le adresează oricărui contribuabil care îi sună, deci nu ar fi putut afla nimic despre situația lui legală și fiscală, pentru că operatorii nu au voie să vorbească despre o sitație personală atunci când răspunzi greșit la întrebări”, mai adaugă contabila.

 

Nu își cunosc drepturile și obligațiile

„Oamenii știau că aveau de recuperat taxe de la autoritatea fiscală dar nu știau cum sau în ce circumstanțe se pot primi acești bani. Din câte mi-au povestit muncitorii care s-au hotărât să își clarifice situația, acest lucru se afla la discreția patronului. Oamenii nu știau detaliile a ceea ce trebuie făcut în cazul lor, nu cunoșteau obligațiile pe care le aveau ca persoane fizice autorizate și riscurile la care se expuneau când altcineva le mânuia situația legală fără știrea lor”, declară Andreea.

Trei dintre muncitori și-au găsit între timp alte locuri de muncă, dar restul se află încă în acea situație. „Din câte îmi spun cei trei, ceilalți muncitori nu vor să creadă că așa ceva este posibil, pentru că ei au încredere în omul care i-a adus în Marea Britanie și le-a dat de muncă. Este vorba de oameni care nu cunosc limba engleză, care nu cunosc ce drepturi au muncind pe aceste meleaguri, care nu înțeleg exact că ei trebuie să hotărască ce se face în numele lor în legătură cu autoritățile britanice și nu altcineva”, continuă Andreea.

„Din câte știu, cam 5-6 dintre muncitori au sesizat această situație. Dar mulți încă nu se gândesc să facă asta, pentru că au aplicat de taxe cu contabilul patronului. Acel contabil i-a taxat 400 de lire pe fiecare și – din câte am auzit – le-a spus că face el rost de chitanțe și încearcă să scoată cât mai mult din taxe, maximum posibil. Dar banii nu le-au intrat lor în cont, tot la Marian au ajuns. Și în funcție de cât erau de prieteni, le-a dat 1.200, 1.400 de lire. Nu știu câți bani au scos, dar cam atât a ajuns la om în buzunar”, ne spune și Sorin.

—————————————

„Nu mă gândesc neapărat la banii ce i-aș fi putut recupera, vreau să știu că am actele în regulă și că nu e nimic ilegal pe numele meu.”

Sorin, constructor

—————————————

 

O investigație complexă

Au fost necesare vizite la oficiul local de taxe, unde persoanele s-au prezentat cu actele de identitate pentru a le fi verificată identitatea. Ei au trebuit să dovedească că sunt persoanele în cauză, dat fiind că practic aici a intervenit și un furt de identitate.

„Cei de la HMRC au spus că este într-adevăr vorba de o fraudă foarte mare, eu am atras atenția asupra faptului că este vorba de mai mulți ani de când se întâmplă, iar cazul a fost preluat de un ofițer senior de la autoritatea fiscală. Acum așteptăm prima analiză mai detaliată a cazului. Situația este dificilă pentru că, aflând sumele declarate pe numele lui ca și câștiguri, clientul meu a spus că nici pe departe nu a câștigat așa de mult”, mai adaugă contabila Andreea.

O mare răbdare este necesară în astfel de cazuri: „La unul din clienți am reușit să obținem accesul la informațiile fiscale personale doar prin pândirea poștei. Timp de 4 luni de zile am tot cerut accesul, dar de fiecare dată scrisoarea de la HMRC era colectată de administratoare cât timp oamenii erau la lucru și astfel nu ajungea la client. De când patronul a aflat că s-a deschis o investigație, a început să dea fluturașii de salariu muncitorilor. Până recent, nu le dădea…”, informează contabila.

„Am fost la oficiul de taxe și tot ce știm este că trebuie să așteptăm răspuns. Am tot așteptat, dar se pare că lucrurile nu merg prea repede. Între timp, am aflat că fostul patron și rudele lui care erau șefi de echipă, cu toții s-au mutat de la adresele unde locuiau. Fostul patron și-a dat casa în chirie și s-a mutat din Londra. A aflat că s-a deschis o investigație chiar de la HMRC pentru că noi, înainte de a ne prezenta la oficiul de taxe, am sunat și am spus povestea. Nu ne-am putut prezenta la interviul de la oficiul de taxe până nu ne-a venit o scrisoare de la ei cu programarea. Și în acel timp l-au anunțat și pe el”, povestește Sorin.

„La ultima întânire cu cei de la oficiul de taxe am fost patru oameni. Eu sunt cu un pas înainte, că eu am început primul aceste demersuri. Dar a trecut mai bine de o lună de atunci și încă niciun răspuns”, continuă tâmplarul, care spune că pentru el „situația este mai stresantă, pentru că nu pot să-mi rezolv situația cu actele, dat fiind că mie mi se trage 30% din venit ca și taxă, când în mod normal ar trebui să mi se ia 20%. Am colegi în aceeași situație, au lucrat la aceeași firmă, la care li se ia 20%. Și contează, pentru că se vede diferența la plată. Asta mă supără, că eu după cinci ani lucrați aici tot nu am situația în regulă. Asta după ce fostul patron ne-a zis în repetate rânduri că suntem ok, că suntem cu 20% taxe. Dar când mi-am dat datele la compania britanică la care lucrez acum, apare că sunt cu 30%”.

Românii au fost și la ambasadă și au dat detaliile a ceea ce li s-a întâmplat în acești cinci ani. „Doamna de acolo a preluat informația și a contactat autoritățile britanice. Dar ne-a spus că ea nu poate face mai mult și că trebuie să așteptăm”, spune Sorin.

Redacția ziarului a încercat să îl contacteze pe patronul firmei în cauză, dar fără succes.

—————————————

Reclamație în limba română la HMRC

 

Orice român căruia nu îi sunt respectate drepturile deținute legal pe piața muncii din Marea Britanie se poate adresa în limba română autorităților britanice pentru a semnala abuzul săvârșit. Reclamația se poate face telefonic sau online, prin intermediul serviciului guvernamental din cadrul HMRC.

Linia de asistență privind drepturile salariale și de muncă este gestionată de autoritatea fiscală HMRC și poate fi accesată fie telefonic (0800 917 2368 FREE), serviciu disponibil şi în limba română, de luni până vineri (8:00-20:00) și sâmbăta (9:00-13:00), fie online (www.gov.uk/pay-and-work-rights-helpline). Aici se pot depune sesizări cu privire la încălcarea drepturilor la locul de muncă sau se pot solicita informații legate de drepturile la locul de muncă.

—————————————

 

Autor articol: Anamaria Sandra

Comentarii

O parere la “Mâna care-ţi dă, te şi prosteşte”

  1. denis Spune:

    buna…prietena mea a lucrat o luna la un salon beauty fara contract si cand a venit vremea de salar datorul de lucru nu a vrut sa o plateasca..ce pot face sa scot banii? multumesc

Spune-ti si tu parerea!