Învățământul universitar, într-o situație dezastruoasă

Articol publicat in sectiunea Social pe data 13 mai 2016

Radiografia sistemului universitar realizată de Curtea de Conturi arată o situație dezastruoasă a calității universităților, care instruiesc cu 30% mai puțini studenți decât în 1990, deși sunt mai multe universități, însă calitatea învățământului în aceste instituții este îndoielnică în multe cazuri.

Numărul studenților a scăzut dramatic în perioada 2011-2015 din cauza scăderii natalității, nivelul de pregătire al elevilor este tot mai slab și se resimte când aceștia ajung în universități și din cauza faptului că au dispărut examenele de admitere, iar învățământul superior nu este adecvat cerinței de pe piața muncii și nevoilor economice actuale.

Asta a descoperit Curtea de Conturi în urma analizei evoluției și situației învățământului superior din România, în perioada 2011-2015. În ciuda scăderii numărului de studenți, raportul Curții de Conturi arată că a crescut numărul de universități și facultăți. Astfel, avem 103 instituții de învățământ superior. De asemenea, potrivit raportului fondurile bugetare nu sunt acordate universităților în funcție de performanță, relatează Mediafax.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!