Învățătoarea „teroristă”

Articol publicat in sectiunea Social pe data 10 aprilie 2015

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a declanşat o anchetă la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, după ce o învăţătoare a fost înregistrată cu un reportofon la ore în timp ce a strigat la un elev din clasa I şi l-a făcut nebun, tâmpit şi „jumătate de creier”.

Incidentele s-au petrecut de-a lungul mai multor săptămâni, în timpul lunii martie, învăţătoarea fiind înregistrată cu un reportofon pus de tatăl unei eleve în ghiozdanul acesteia, potrivit Mediafax.

Fetiţa s-a plâns de mai multe ori părinţilor că învăţătoarea le vorbeşte urât la şcoală, iar aceştia au decis să o înregistreze cu un reportofon. Ulterior, părinţii elevei au decis să-şi mute fiica la o altă şcoală, după care au sesizat Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, care a deschis o anchetă. Înregistrările de pe reportofon au fost făcute publice de către părinţii fetiţei.

 

Comisie de anchetă

Liceul a constituit o comisie de anchetă. Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru Mediafax că a cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj suspendarea din funcţie a învăţătoarei, iar aceasta nu a mai intrat la clasă.

În înregistrare, se aude cum învăţătoarea îl face nebun, tâmpit şi „jumătate de creier” pe un elev.

„Mă, tu eşti nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero, mă, băiatule? Mă, tu eşti normal la cap? Tu eşti întreg la cap, unde dracu ai văzut tu cu zero? (…) Tu nu îţi poţi reveni la nivelul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare, du-te în grădiniţă. Pleacă în pregătitoare. Incapabil să se concentreze. Mă, băiatule, tu eşti întreg? Unde îţi stă capul, vino dracului la catedră, să te păzesc ca pe un copil mic. Soarele cui l-a făcut de copil. Jumătate de creier. Vino aici cu scaunul să stai la masă, să fii supravegheat ca bebeluşii. Bebeluş”, a spus învăţătoarea.

În urma acestui caz, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a anunțat deschiderea unei linii telefonice gratuite, unde părinţii pot reclama comportamentul cadrelor didactice.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!