„Invazia” inexistentă: Zborurile spre Marea Britanie duc lipsă de călători români

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 3 martie 2014

„Invazia” româno-bulgară în Regatul Unit este inexistentă rezultă dintr-o anchetă realizată recent printre companiile care efectuează transport de persoane cu avionul sau autocarul dinspre România spre Marea Britanie, atrage atenția cotidianul The Independent în ediția sa din 23 februarie.

Reprezentanții a șase companii de zbor și trei firme care operează servicii transport persoane cu autocarul din România și Bulgaria înspre regat au confirmat că nu s-au confruntat cu niciun fel de creștere a cererii pentru aceste curse după 1 ianuarie 2014 și până în prezent.

Inițiativa de a verifica numărul biletelor de călătorie vândute în ultimele două luni pe respectivele rute a aparținut celor de la asociația britanică Migration Matters, care susține prezența imigranților în această țară. Ea a fost lansată ca răspuns la campania negativă susținută pe tot parcursul anului trecut, împotriva românilor și bulgarilor, de către politicienii conservatori și cei de la partidul naționalist UKIP, respectiv de o parte a presei din regat.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!