„Invazia” în statistici: Tot mai multe cupluri britanico-est-europene

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 14 iulie 2014

Relaţiile de cuplu dintre persoanele de origine est-europeană şi britanici sunt cele mai numeroase dintre totalitatea relaţiilor interetnice de pe întinsul regatului, au descoperit analiştii. Aproximativ 16% dintre britanicii care au fost de acord să formeze un cuplu cu oameni ce au o altă origine etnică au ales ca partenerii lor să fie din estul Europei. Această modificare reflectă amplificarea atitudinii de toleranţă a populaţiei Marii Britanii faţă de prezenţa imigranţilor în regat, se susţine într-un articol apărut în The Independent la 3 iulie.

Unul din fiecare zece cupluri care trăiesc în prezent în Anglia sunt formate din persoane care au origini etnice diferite. Aceasta este concluzia la care au ajuns sociologii în urma analizei rezultatelor datelor recepţionate cu ocazia ultimului recensământ naţional, desfăşurat în 2011. Rezultatul contrazice opiniile anti-imigraţie exprimate în ultimul timp de politicienii britanici.

Nu mai puţin de 2,3 milioane de oameni din Marea Britanie se află implicaţi în prezent într-o relaţie cu persoane de etnii diferite. Cifra reprezintă peste 9% din totalitatea cuplurilor din această ţară. Procentul rezultat din prelucrarea datelor recensământului din 2011 este cu 2% mai mare decât în urmă cu 10 ani, când doar 7% dintre subiecţii recensământului se aflau în relaţie cu cineva de altă etnie.

„Cifrele arată o normalizare în ceea ce priveşte relaţiile inter-rasiale. Cuplurile în care sunt implicate persoane cu origini diferite au devenit ceva comun în marile oraşe ale Angliei cum ar fi Londra, Birmingham, Manchester sau Leeds”, a remarcat Sunder Katwala, director la asociaţia British Future.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!