Invenții ciudate care au fost sortite eșecului

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 13 martie 2015

Poate că acum ne bucurăm de avantajele tehnologiei smart, dar în urmă cu câteva decenii, viitorul părea să urmeze o altă cale. Unele invenții patentate în trecut nu fac altceva decât să stârnească hohote de râs acum, dar pe atunci promiteau să revoluționeze lumea. Iată cum arată acestea!

 

  1. Grill-ul auto

Ce poate fi mai interesant decât să șofezi și să gătești în același timp? Grill-ul auto îi aparține unui iranian pe numele său Roohollah Merrikhpour, care a crezut că poate folosi sistemul de evacuare a gazelor de eșapament pentru prepararea hamburgerilor sau a unor fripturi suculente. Probabil că rata cazurilor de cancer ar fi explodat dacă invenția ar fi fost pusă în aplicare.

 

  1. Pantofii cu aer condiționat

Japonezii de la Hydro-Tech s-au gândit că vor da lovitura cu pantofii dotați cu instalație de aer condiționat. Din nefericire, perechea inovativă de încălțăminte cu un cost de 75 de dolari nu era nici mai mult, nici mai puțin decât o pereche de pantofi cu găuri în talpă. O invenție pe care o poți dezvolta gratis dacă folosești timp îndelungat aceeași pereche de pantofi.

 

  1. Sutienul bărbătesc

Ginecomastia nu este o problemă superficială, însă de la apariția sânilor la bărbați și până la a-i convinge pe reprezentanții sexului tare să poarte sutiene este cale lungă. O cale pe care firma asiatică Wish Room nu a putut să o zărească.

 

  1. Pisica sperietoare

În 1963, pisicile domestice s-au trezit peste noapte concurate de pisica-robot „Cat-Mew”. Aceasta putea să miaune fără oprire timp de un minut, perioadă în care își aprindea și becurile ce îi țineau loc de ochi. Scopul era să pună pe fugă șobolanii și soarecii din locuințe. Nu ar fi de mirare să aflăm că invenția se face vinovată și de câteva infarcturi în rândul gospodinelor trezite de o alarmă pisicească în plină noapte.

 

  1. Acvariul portabil

Ce faci dacă peștișorii din acvariul tău au un aer cam deprimat? Simplu, îi scoți la plimbare! Cam asta a fost logica americanului Mick Madden, inventatorul acvariului portabil.

 

  1. Piatra USB

Invenția nu este atât de veche, dar se dovedește de o inutilitate fără margini. Ai o piatră conectată la un cablu USB pe care îl poți introduce într-un port al calculatorului de birou. Vrei să știi ce se întâmplă mai departe? Ei bine, nimic. Geniile de la ThinkGeek au brevetat și produs „USB Pet Rock” tocmai pentru că au crezut că este o idee genială să ai o piatră USB pe biroul tău capabilă să facă nimic. Publicul a fost de altă părere.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!