Investitorii britanici vor stabilitate legislativă

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 17 octombrie 2014

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, că România e atractivă pentru investitorii britanici. El atrage, însă, atenţia că aceştia sunt nemulţumiţi de lipsa de predictibilitate a legilor, care se modifică foarte des.

Diplomatul britanic s-a aflat, în perioada 2-4 octombrie, într-o vizită la Cluj-Napoca, prima în teritoriu de la preluarea mandatului. Ambasadorul a inaugurat o investiţie britanică şi a avut o serie de întâlniri cu British Business Group Transylvania, dar şi cu autorităţile locale.

În interviu, Paul Brummell a arătat că investitorii britanici sunt interesaţi în special de domeniul IT, apreciind calitatea absolvenţilor de facultăţi. El consideră că România este atractivă şi datorită poziţionării sale geografice şi a faptului că este ţară membră a UE şi se află aproape de pieţele din Est.

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Bucureşti a menţionat că oamenii de afaceri britanici i-au transmis anumite nemulţumiri, între care lipsa de predictibilitate în ceea ce priveşte domeniul legislativ, în condiţiile în care legile se schimbă des şi foarte repede. Acesta a mai spus că România este o ţară „frecvent neînţeleasă în Marea Britanie”, una dintre sarcinile sale ca ambasador fiind creşterea atenţiei faţă de oportunităţile de afaceri şi atracţiile oferite de România.

De asemenea, Paul Brummell a recunoscut că îi place limba română, pe care o consideră foarte frumoasă, dar că gramatica este destul de grea, că citeşte din Eminescu, dar şi câteva ziare în fiecare zi.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!