Iohannis, despre Codul Fiscal: „Să renunțăm la iluzii!”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 17 iulie 2015

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că în aceste zile va analiza dacă va promulga noul Cod Fiscal, arătând că nu crede că acesta va revoluționa economia țării.

„Devine imperativ să renunțăm la cel puțin câteva iluzii – în primul rând, iluzia că prosperitatea se poate construi pe deficite bugetare și datorie publică, rostogolită continuu, de la un an la altul. Apoi, iluzia că politicile monetare și fiscale pot compensa absența reformelor reale. Nu în ultimul rând, iluzia că odată ce a fost obținută, prosperitatea nu se mai poate pierde, ceea ce este profund greșit. Aș putea evoca drept exemplu noul Cod Fiscal, pe care chiar zilele acestea îl analizez pentru a decide asupra oportunității promulgării sale”, a declarat Klaus Iohannis, la sediul BNR, după o întâlnire cu guvernatorul Mugur Isărescu. „Nu știu cum s-a strecurat aprecierea că acest Cod Fiscal ar revoluționa economia României, prin simpla reducere a unor impozite”, a adăugat Iohannis, citat de ziare.com.

Acesta susține că „n-ar trebui să ne preocupe doar scăderea taxelor, ci și maniera în care se face aceasta”. „O asemenea schimbare este utilă, însă fără să pună în pericol anumite beneficii, cum ar fi sustenabilitatea finanțelor publice, care a fost consolidată, cu eforturi serioase, în ultima perioadă. În plus, aflați totuși în prag de an electoral, trebuie să înțelegem distanța dintre tentația politică și realitatea economică”, a punctat șeful statului.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

O parere la “Iohannis, despre Codul Fiscal: „Să renunțăm la iluzii!””

  1. Stefan Spune:

    Am votat pe cine nu trebuia.
    Nu a semnat promulgarea Codului Fiscal, pentru binele poporului face jocul altora cu toate ca ne-a aruncat praf in ochi in campanie spunind chiar el ca doreste 19% TVA, exact ce este in aceasta Lege. De ce romini sa beneficieze de taxe/accize mai misci si un trai mai buna.De ce spune acesta ca in Romania nu trebuie sa fie carburantul mai ieftin decit in alte tari, ca nu isi ibeste tara sau pe Ponta.
    Romanilor de pretutindeni aparativa tara, alfel imperialisti o pirjolesc.

Spune-ti si tu parerea!