Iohannis, despre cum ar fi dat el pomenile electorale

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 14 noiembrie 2014

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale l-a atacat, duminică, pe contracandidatul său pe tema pomenilor electorale făcute în calitate de premier al României. El a recunoscut, însă, că și el, în poziția liderului PSD, ar fi fost tentat să ia măsuri electorale.

„La sfârșitul anului, prim-ministrul a rămas ca fraierul cu banii în buzunar și se și duce la televizor să se laude că a rămas cu excedent bugetar. Așa ceva nu se va întâmpla în România pe care mi-o imaginez eu, e o Românie în care fiecare om știe ce are de făcut, fiecare instituție știe ce are de făcut, își face treaba, duce treaba la bun sfârșit și toată lumea știe ce se întâmplă. Nu ca acum, când avem un Guvern care promite pomeni electorale peste pomeni electorale – totul crește – ar fi excepțional de frumos, dar nu se poate. (…) Mi-e teamă că după ce se termină campania electorală se va termina și reducerea CAS-ului”, a spus Iohannis, la B1 TV.

Întrebat dacă nu ar fi fost tentat și el, în poziția de putere a lui Victor Ponta, să recurgă la anumite măsuri electorale, candidatul ACL a răspuns:

„Ba da, ba da. Aș fi avut (tentația să iau măsuri electorale – n.r.) și aș fi făcut acest lucru, dar în niciun caz așa. Aș fi făcut bugetul pe 2015 în august, înainte de campanie, aș fi negociat cu FMI bugetul în așa fel încât să fie ceva realist și atunci aș fi venit în septembrie în Parlament cu bugetul și ne-am fi apucat de promisiuni electorale. Dar cu măsură! Știți ce înseamnă că n-are un draft de buget? Că habar n-are ce face pe 2015!”, a mai spus Iohannis.

Cât despre problemele politice ale României, Iohannis a prezentat viziunea sa despre Guvern și Parlament și a spus încrezător că primul pas spre schimbare va fi făcut în urma votului din 16 noiembrie, când el va fi ales președinte.

„Dacă ne uităm în jur, în societate, vedem prea multă corupție, prea multă minciună, prea multă hoție și începem să vedem prea multă frică. Aceste lucruri ne arată că societatea nu funcționează bine și să spunem «STOP» și resetăm jocul.  Asta înseamnă schimbarea președintelui, schimbarea guvernului, schimbarea persoanelor care au ajuns în funcții înalte fără merite. Avem un Parlament mult prea mare, încă puțin și avem un Parlament de dimensiunea Parlamentului European”, a punctat candidatul ACL la prezidențiale.

Iohannis a detaliat cum vede el reforma Parlamentului și care este, în viziunea lui, cea mai bună variantă de vot.

„Este nevoie de altă lege de alegere a Parlamentului, fiindcă avem o aberație, nici nu contează dacă au fost liberalii sau pesediștii. Parcă chiar unul dintre acei premieri propuși de vreme bună/vreme rea a intrat de pe locul 3 în Parlament. Eu văd un Parlament mai mic, bicameral, o alegere să se facă ținând cont și de partide, dar și de personalitățile politicienilor. Votul mixt rezolvă majoritatea problemelor pe care le avem acum cu Parlamentul și cu parlamentarii”, a conchis Iohannis.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!