Iohannis, despre premierii lui Ponta: „E o amețeală!”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 7 noiembrie 2014

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, a vorbit despre „amețeala” premierilor luați în calcul de Victor Ponta în cazul în care va ajunge președintele României. Iohannis a susținut și că, dacă va ocupa fotoliul de la Cotroceni, Ponta și viitorul său premier vor crește taxele. Klaus Iohannis a făcut declarații marți, într-o conferință de presă, în care a insistat asupra faptului că Victor Ponta nu face altceva decât să mintă și să jignească.

„Dacă e vreme bună, e Tăriceanu, dacă e vreme rea, e Georgescu, iar dacă e vreme grea, e Maior. Nu știu cine va fi și e o întreagă amețeală, e un tratament neserios față de parteneri”, a declarat Iohannis despre cele trei propuneri de prim-ministru ale candidatului PSD.

„Cu Tăriceanu m-am lămurit, probabil se înscrie în PSD, doar-doar îl numește (Ponta – n.r.) prim-ministru”, a continuat Klaus Iohannis.

 

Taxe și impozite mai mari

„Săptămâna trecută am avertizat că, în 2015, Guvernul va trece la creșterea taxelor și impozitelor pentru a acoperi cheltuielile. Azi aflăm de la Comisia Europeană ce este foarte îngrijorată că România nu are încă un draft de buget și avertizează că deficitul României poate ajunge la 2,8% din PIB în 2015, în condițiile în care ne-am angajat la 1,6%.

Deci va trebui ori să crească taxele și impozitele, ori să scadă cheltuielile. În condițiile în care prim-ministrul promite zilnic noi pomeni electorale, nu am impresia că vor tăia cheltuielile, ci ni se întărește convingerea că vom avea creșteri de taxe și impozite sau tăieri de salarii”, a detaliat Iohannis.

Candidatul liberal a spus că „domnul Ponta pare puțin disperat în aparițiile publice și face tot felul de afirmații false, minciuni se numesc, că eu aș vrea să tai pensiile”. „Eu nu vreau să tai pensiile, eu vreau să am o economie puternică prin care să crească și pensiile”, a clarificat acesta.

„El (Ponta – n.r.) jignește și face alianțe politice, acum am înțeles ce înseamnă pentru el marea unire – unirea PSD cu PRM, cu Vadim Tudor”, a mai acuzat Klaus Iohannis, care a adăugat că „e un lucru care trebuie să ne dea de gândit dacă alianța de la guvernare reface patrulaterul roșu”.

 

Problemele din diasporă

Totodată, Iohannis a vorbit și despre problemele întâmpinate de alegătorii din diasporă la alegerile de duminică, arătând că, la Munchen, el a fost votat de 69%, în timp ce Victor Ponta a obținut un scor de doar 5%.

„Atunci am înțeles mai bine de ce vrea Ponta să suprime votul din diasporă, așa înțelegem de ce s-au temut și de ce au creat condiții mizerabile, pentru ce au fost umiliții românii care au parcurs sute de kilometri ca să voteze. Organizarea nu a fost o greșeală, ci o intenție, pentru a suprima votul din diasporă”, a precizat liberalul.

Klaus Iohannis a spus că nu și-a propus să negocieze voturile românilor pentru turul al doilea cu partidele care au ieșit din competiția prezidențială.

„Treaba cu negocierea e simplă, eu nu concep să fie tranzacționate voturile românilor ca o marfă, nu se poate așa ceva, nu voi negocia cu candidații care nu au intrat în turul doi pentru voturi, ei nu le au în buzunar (…). Ce, vreți să mă apuc și eu de trocuri politice?”, a întrebat retoric Iohannis.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!